2015-10-06 09:50:10
Φωτογραφία για ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ : ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΟ... ΘΕΛΩ FINAL4!
Ίσως αποτελεί την επιτομή του ιδανικού παίκτη για τον προπονητή. Με δεδομένη μάλιστα και την αγωνιστική ταυτότητα που θα έχει και φέτος ο Ολυμπιακός, πολλοί έσπευσαν πρόωρα και μάλλον βιαστικά, να πουν ότι -ο πιο άσημος και μη φημισμένος από τους νεοφερμένους ξένους της ομάδας- θα είναι ίσως ο πολυτιμότερος στη σεζόν για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ας μη βιαζόμαστε όμως, το παρκέ θα καταδείξει τα πάντα. Η ουσία είναι πως ο Ντι Τζέι Στρόμπερι -περί ου ο λόγος φυσικά- όχι μόνο έχει αποδεχθεί τον ρόλο του στην ομάδα, αλλά καθημερινά, εδώ και δύο μήνες, προσπαθεί να βγάλει στο παρκέ όλα όσα ζητάει από τον ίδιο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ολα αυτά για τα οποία τον επέλεξε ο Ελληνας τεχνικός των ερυθρόλευκων και τον έφεραν στο Λιμάνι και τον Ολυμπιακό από την πρωταθλήτρια Τουρκίας Καρσίγιακα.

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, λοιπόν, μίλησε στον «Γαύρο», για τις εντυπώσεις του από την ομάδα και το νέο του περιβάλλον, για το τι θα βγάλει ο ίδιος μέσα στο παρκέ και τι είναι αυτά τα οποία του ζητά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όπως επίσης φυσικά και για τα ματς με τον Παναθηναϊκό αλλά και τον μεγάλο στόχο: Το Final 4 της Ευρωλίγκας και την προσδοκία κατάκτησης του τίτλου.


«ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ»

Αρχικά λοιπόν ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ των πρωταθλητών Ελλάδας ξεδίπλωσε τα συναισθήματά του και τις εντυπώσεις του από τη νέα του ομάδα, το νέο περιβάλλον του, γενικότερα τον τεράστιο οργανισμό που λέγεται Ολυμπιακός «Ολος ο οργανισμός είναι σπουδαίος, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μέλος ενός τόσο ιστορικού και μεγάλου συλλόγου. Νομίζω πως έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα φέτος και θα κάνουμε κάτι καλό θεωρώ μόλις βρεθούμε και παίξουμε όλοι μαζί. Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάμε…».

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ»

Για τη μακρά και κοπιαστική περίοδο της προετοιμασίας αλλά και τα συμπεράσματα που έχουν κρατήσει οι ερυθρόλευκοι από τα φιλικά και δη αυτό του Ζαντάρ -που ήταν και το πιο δυνατό σε ανταγωνιστικότητα- ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, ανέφερε: «Ηταν μεγάλη η περίοδος της προετοιμασίας. Σίγουρα μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα από αυτό που έχουμε δείξει μέχρις στιγμής στα φιλικά. Δεν υπάρχει περίοδος ξεκούρασης, αλλά δεν υπάρχουν και δικαιολογίες. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα ως ομάδα και τώρα που βρισκόμαστε όλοι μαζί στην ομάδα σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι».

«ΚΛΕΙΔΙ Η ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ»

Η κουβέντα δεν άργησε να κατευθυνθεί και στο δυνατό και ιδιαίτερο ξεκίνημα στη σεζόν. Παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό νοκ -άουτ για το Κύπελλο, Ευρωλίγκα αλλά και… πάλι Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα από νωρίς. Δυνατό ξεκίνημα, τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν προλάβει να «δέσουν», δεν έχουν κάνει πολλές προπονήσεις μαζί, με μόλις ένα φιλικό (με Αρκαδικό) πλήρης, αλλά χωρίς τον Χάντερ. Ο Στρόμπερι υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «θα έχουμε δύσκολα παιχνίδια όλη τη σεζόν. Οπότε δεν μπορούμε να το επικαλεστούμε ως δικαιολογία ότι όλοι μαζί είμαστε εδώ και λίγες μέρες. Θα έχουμε δύο ματς σε δέκα μέρες. Ολοι όμως είναι επαγγελματίες εδώ στην ομάδα, ξέρουν τι σημαίνει και πώς να παίξουν σε τέτοια παιχνίδια. Ξέρεις, όλοι πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω. Θα το διαχειριστούμε τις επόμενες μέρες, να δούμε ποιο είναι το καλύτερο που κάνουν εκείνοι και να βγάλουμε όλα αυτά που μας λένε οι προπονητές μας στο παρκέ. Αν τα κάνουμε θα είμαστε «οκ». Την άμυνά μας… Η άμυνά μας, θα είναι αυτή που θα μας δώσει τις νίκες, στην επίθεση πολλοί μπορούν να σκοράρουν. Η άμυνά μας όμως θα είναι το «κλειδί» για μας».

«ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΟ»

Οσο για το αν γνωρίζει τι σημαίνουν τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ο Αμερικανός ανέφερε κατηγορηματικά: «Ναι, φυσικά γνωρίζω. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην Ευρώπη. Θα είμαστε έτοιμοι, ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όπως θα είναι και αυτοί επίσης. Θα είναι πιστεύω ένα καλό παιχνίδι, πάντα είναι αυτά και ευελπιστώ να ξεκινήσουμε καλά τη σεζόν».

«ΑΜΥΝΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ»

Ερωτηθείς τώρα, γι’ αυτά που του ζητάει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να κάνει μέσα στο παρκέ, τις αρμοδιότητές του και τον ρόλο του, ο Στρόμπερι είπε πως «από εμένα, ζητάει να βγάζω τις ικανότητές μου στην άμυνα, την ενέργειά μου στο παρκέ, σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι το καλύτερο που κάνω. Να παίζω άμυνα, να καταφέρνω να κλέψω μπάλες και να δημιουργήσω αιφνιδιασμούς. Προσπαθώ να τα κάνω αυτά κάθε μέρα και με αυτόν τον τρόπο να κάνω και όλη την ομάδα καλύτερη. Να κάνω κλεψίματα ώστε να πετυχαίνουμε εύκολους πόντους και να δίνω υψηλή ενέργεια».

«ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΘΑ ΒΓΩ ΝΑ ΠΑΛΕΨΩ»

Για το ποια είναι η θέση του τελικά, αυτή που του αρέσει να παίζει περισσότερο, καθώς χρησιμοποιείται ακόμα και ως «τριάρι», ο Αμερικανός επεσήμανε γελώντας… «Παίζω παντού. Μου αρέσει απλά να παίζω, να ζω το παιχνίδι. Σε κάθε θέση που θα με χρησιμοποιήσει ο προπονητής μου είτε ως πόιντ γκαρντ είτε ως σούτινγκ γκαρντ ή σμολ φόργουορντ, δεν έχει σημασία για μένα. Θα βγω να παίξω, θα βγω να παλέψω, θα είμαι ετοιμοπόλεμος».

«ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ FINAL 4»

Για το αν έχει στο μυαλό του και αν αποτελεί τον μεγάλο του στόχο η παρουσία του με τον Ολυμπιακό στο Final 4 της Ευρωλίγκας, ο 30χρονος πρωταθλητής Τουρκίας πέρσι, τόνισε: «Νομίζω πως όλων ο στόχος, όσοι βρίσκονται σε ομάδα Ευρωλίγκας, ο υψηλός τους στόχος είναι να φτάσουν στο Final 4 και φυσικά ευελπιστούν να την κατακτήσουν. Εμείς θα δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα, θα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα. Ευελπιστούμε αυτή η προσδοκία να πραγματοποιηθεί, αλλά χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά».

«ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»

Κλείνοντας, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι έδωσε το μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού, λέγοντας όμως χαριτολογώντας: «Μήνυμα, όχι υπόσχεση (γελάει). Το μήνυμά μου λοιπόν… Ξέρεις, απλά θα προσπαθούμε να είμαστε προετοιμασμένοι, να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι, θα είναι μία καλή σεζόν. Θα βγάλουμε πολλή ενέργεια, πολύ πάθος και ευελπιστούμε να κάνουμε κάποια σπουδαία πράγματα και αυτή τη σεζόν».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ