2015-10-07 21:22:14
Φωτογραφία για ΤΟ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ «ΚΑΡΕ» ΠΟΥ... ΣΑΡΩΣΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ! (PHOTOS)
Από τη στιγμή που οι δυο ομάδες του Ολυμπιακού, Ανδρών και Γυναικών κυριάρχησαν και την περσινή σεζόν μέσα στις πισίνες ήταν φυσικό επακόλουθο να ξεχωρίσουν οι «ερυθρόλευκοι» πολίστες και οι «ερυθρόλευκες» πολίστριες και να αναδειχθούν σε κορυφαίους. Τέσσερις αθλητές του Ολυμπιακού, Γιάννης Φουντούλης, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Αλεξάνδρα Ασημάκη και Χρυσή Διαμαντουπούλου «σάρωσαν» τα βραβεία στις πέντε από τις έξι κατηγορίες για τις οποίες είχε «τρέξει» σχετική ψηφορία. Πριν την διεξαγωγή της κλήρωσης των πρωταθλημάτων πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών των αντίστοιχων πρωταθλημάτων της περασμένης περιόδου.

Ο Γιάννης Φουντούλης έκανε το...νταμπλ αφού παρέλαβε δυο βραβεία. Το ένα ως πρώτος σκόρερ της Α1 Ανδρών με 94 γκολ και το δεύτερο ως Πολυτιμότερος παίκτης. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη βραβεύτηκε ως πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος με 81 γκολ. Η Χρυσή Διαμαντοπούλου βραβεύτηκε ως καλύτερη τερματοφύλακας της Α1 Γυναικών και η αρχηγού του Θρύλου Φιλιώ Μανωλιουδάκη ως Πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος!


Ακολουθούν οι δηλώσεις των κορυφαίων της σεζόν:

Βλάχος: «Να διαχειριστούμε σωστά τα παιχνίδια»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης τόνισε στο osfp.gr τα εξής: «Ο Ολυμπιακός ναι μεν έχει ως πρώτο στόχο τη συμμετοχή στο Final 6 και τη διάκριση στην Ευρώπη, αλλά δεν παύει να θέλει πολύ κάθε χρόνο και τους δυο τίτλους στην Ελλάδα. Θέλει να κάνει χαρούμενους τους φίλους αυτής της ομάδας και της υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού για να πανηγυρίζουν δυο ακόμη τίτλους. Αυτό είναι στους στόχους μας φυσικά. Έχουμε το πάνω χέρι στην Ελλάδα, είμαστε η καλύτερη ομάδα και το ξέρουμε αλλά πρέπει να διαχειριστούμε σωστά κάποια παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν και μετά στα πλέι-οφ, εν μέσω μιας δύσκολης χρονιάς και λόγω της μεγάλης μας επιθυμίας να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι κυρίως στα παιχνίδια του Champions League. Φυσικά υπάρχουν και πολλές υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, ενδιάμεσα τον Ιανουάριο με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου η πλειοψηφία των παικτών του Ολυμπιακού αγωνίζεται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όπως και οι ξένοι θα λείπουν με τις ομάδες τους. Επειδή μιλάμε όμως σήμερα για την κλήρωση θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο ξανά.

Όσον αφορά την Εθνική ομάδα αν και ξέρουμε ότι έχουμε προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για μένα το γεγονός ότι η πλειoψηφία των παικτών προέρχεται από τον Ολυμπιακό είναι καλό και για τον Ολυμπιακό και για την Εθνική».

Παυλίδης: «Όσο πιο αργά τόσο πιο καλά»

Ο Χάρης Παυλίδης που οδήγησε τις «ερυθρόλευκες» στην κορυφή του Ευρωπαϊκού Πόλο διατηρώντας την ομάδα πρώτη και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα σχολίασε την κλήρωση τονίζοντας τα εξής: «Για μας παίζει ρόλο το παιχνίδι με τη Βουλιαγμένη στον πρώτο γύρο γιατί έχουμε τραυματίες και καινούργιες παίκτριες που θέλουμε να τις ενσωματώσουμε στο παιχνίδι μας. Οπότε όσο πιο αργά πήγαινε η συγκεκριμένη αναμέτρηση τόσο καλύτερο για εμάς. Δηλαδή δεν ήθελα να παίξουμε 1η αγωνιστική αυτό το παιχνίδι. Από τη στιγμή που βλέπω ότι θα παίξουμε με τον ΝΟΒ, τρεις βδομάδες από την έναρξη του πρωταθλήματος, είναι όλα καλά. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια στο πρόσφατο Τουρνουά και σίγουρα έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Φουντούλης: «Αποφασισμένοι για την ελίτ στην Ευρώπη»

Ο πρώτος σκόρερ και MVP του περσινού πρωταθλήματος, Γιάννης Φουντούλης, με τα δυο βραβεία ανά χείρας δήλωσε τα εξής: «Είμαι χαρούμενος για αυτά τα βραβεία, αλλά θα συνεχίσω και τη νέα σεζόν την προσπάθεια γιατί έχω στόχο το «3Χ3». Σε γενικές γραμμές ήταν μια πάρα πολύ επιτυχημένη σεζόν για όλη την ομάδα του Ολυμπιακού και για όλους τους αθλητές της Εθνικής ομάδας. Καταφέραμε σε μια χρονιά εκτός από τους τίτλους στην Ελλάδα να παρουσιάσουμε και ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο στην Ευρώπη χωρίς όμως να πετύχουμε το στόχο μας. Φέτος είμαστε αποφασισμένοι και πιστεύουμε ότι ήρθε η στιγμή να τα καταφέρουμε, να φέρουμε τον Ολυμπιακό ξανά στις κορυφαίες ομάδες. Όσον αφορά την Εθνική ομάδα, η επιτυχία που ήρθε στο Καζάν ήταν κάτι που το περιμέναμε χρόνια και για το οποίο δουλεύαμε όλο αυτόν τον καιρό».

Μανωλιουδάκη: «Πρώτος στόχος το Ευρωπαϊκό»

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, που στις 25 Απριλίου, σήκωνε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης στο κατάμεστο Παπαστράτειο, μετά τον αλησμόνητο τελικό με τη Σαμπαντέλ, δήλωσε ξεκάθαρα ποιος είναι ο πρώτος στόχος για τις Πρωταθλήτριες Ευρώπης: «Θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς. Οι στόχοι μας φυσικά παραμένουν οι ίδιοι, η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό. Είναι εξίσου μια σημαντική χρονιά γιατί θα έχουμε και το προολυμπιακό Τουρνουά. Επομένως σίγουρα θα είναι μια διαφορετική χρονιά στην οποία όμως αναμφίβολα πρώτος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό και νομίζω ότι με σκληρή δουλειά και προσπάθεια, όλοι οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν».

Ασημάκη: «Θα παλέψουμε για να μείνουμε στην κορυφή»

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη που τα πήρε όλα στην πρώτη της σεζόν με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, και οι 81 φορές που έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα την ανέδειξαν κορυφαία σκόρερ του πρωταθλήματος δήλωσε: «Προσπαθούμε συνεχώς να γινόμαστε καλύτεροι και να μαθαίνουμε πράγματα. Η περσινή ήταν μια καλή χρονιά για τον Ολυμπιακό. Ξεκινάμε περιμένοντας το Σούπερ Καπ που χρονικά είναι ο πρώτος στόχος αλλά από εκεί και πέρα το να παραμείνουμε στην κορυφή της Ευρώπης είναι σίγουρα κάτι ακόμα πιο δύσκολο αλλά θα παλέψουμε για αυτό. Θα είναι και μια χρονιά με ιδιαίτερες δυσκολίες η φετινή αφού θα έχει αρκετές διακοπές το πρωτάθλημα, γιατί είναι και μια προολυμπιακή σεζόν. Οι δυσκολίες λοιπόν θα είναι αρκετές αλλά γνωρίζουμε ότι πρέπει να ανταπεξέλθουμε στους υψηλούς στόχους».

Διαμαντοπούλου: «Έχει ανέβει ο πήχης»

Η εξαιρετική παρουσία της Χρυσής Διαμαντοπούλου την περσινή σεζόν σε ατομικό επίπεδο της χάρισε τον τίτλο της καλύτερης τερματοφύλακα του πρωταθλήματος, εκτός από αυτούς που πανηγύρισε με τον Ολυμπιακό. Η «φύλακας άγγελος» της ερυθρόλευκης εστίας έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που έφυγε και έστειλε το μήνυμα για αυτή που ξεκινάει, όπου στόχος είναι η παραμονή στην κορυφή: «Η αλήθεια είναι ότι πέρασα μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένη, έως ένα σημείο βέβαια. Τώρα ξεκινάει η νέα σεζόν στην οποία έχουμε μπροστά μας πολλούς στόχους και με το σύλλογο μας και με την Εθνική ομάδα. Η προσπάθεια μας δεν σταματάει. Σίγουρα αποτελεί επιβράβευση αυτό το βραβείο αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζουμε κανονικά με τους ίδιους στόχους. Το ότι πετύχαμε μια φορά τον στόχο δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε εκεί. Πρέπει να αποδείξουμε ότι θα μείνουμε εκεί, γιατί έχει ανέβει ο πήχης και θα είναι πιο δύσκολα. Πρέπει να είμαστε καλύτερες από πέρσι».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ