2015-10-08 12:14:17
Φωτογραφία για «ΑΒΑΝΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ»
Η ύπαρξη σταθερού κορμού και η καλύτερη ομοιογένεια την οποία διατηρεί από πέρυσι, δίνουν πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό για τη νίκη-πρόκριση κόντρα στον Παναθηναϊκό στον προημιτελικό Κυπέλλου, σύμφωνα με τον Σταύρο Ελληνιάδη.

Ο παλαίμαχος γκαρντ των Πειραιωτών, μίλησε στο novasports.gr για τον Ολυμπιακό, τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ αλλά και τα στοιχεία που αναμένεται να παίξουν ξεχωριστό ρόλο στο παιχνίδι.

«Ο Ολυμπιακός κράτησε τον περσινό κορμό και παρά την απώλεια του Σλούκα και τα νέα πρόσωπα που έχει στο ρόστερ, έχει δυναμώσει στο αμυντικό κομμάτι. Οι Χάκετ και Στρόμπερι θα βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Οπωσδήποτε θέλει χρόνο σαν ομάδα, ωστόσο θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι περισσότερο έτοιμος» ανέφερε αρχικά ο Ελληνιάδης.

Για την απώλεια των Χάντερ, Καββαδά:

«Είναι σίγουρα σημαντικό πρόβλημα για τον Σφαιρόπουλο. Ο Χάντερ έδειξε πολύ καλά στοιχεία πέρυσι και η απουσία του πιστεύω πως θα στοιχίσει. Άποψή μου πάντως είναι πως μπορεί να καλυφθεί το πρόβλημα αρκεί να υπάρξει σωστή διαχείριση των φάουλ».


Για την αντικατάσταση του Σλούκα με τον Χάκετ και το κομμάτι της δημιουργίας:

«Ο Σλούκας είναι απώλεια όχι μόνο στο δημιουργικό αλλά και στο εκτελεστικό κομμάτι. Είναι παίκτης με προσωπικότητα που ερχόταν από τον πάγκο αλλά έδινε λύσεις ενώ ήταν πολύ εύστοχος. Ο Χάκετ από την άλλη έχει διαφορετικά στοιχεία, θα δώσει περισσότερες βοήθειες στο αμυντικό κομμάτι, αλλά μπορεί να προσφέρει και δημιουργικά».

Για το αν το περσινό 5-0 (κανονική περίοδος και τελικοί) δίνει ψυχολογικό προβάδισμα στον Ολυμπιακό:

«Σε ένα βαθμό σίγουρα, το 5-0 φτιάχνει ψυχολογία, αφού οι παίκτες που έκαναν πέρυσι το 5-0, είναι ως επί το πλείστον και φέτος στο ρόστερ. Κάτι που σημαίνει πως μπαίνουν στο παρκέ με ένα ψυχολογικό προβάδισμα».

Για το ποιοι τομείς μπορεί να κρίνουν την έκβαση του αγώνα:

«Καταρχάς θεωρώ πως το γεγονός πως το παιχνίδι γίνεται αυτή την εποχή, ευνοεί τον Ολυμπιακό για λόγους ομοιογένειας. Οι ομάδες δεν είναι έτοιμες σε καμία περίπτωση, ωστόσο πιστεύω πως η επιβολή του ρυθμού και τα ριμπάουντ θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να τρέξει το γήπεδο, εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό που θα επιδιώξει το 5-5».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ