2015-10-08 15:46:40
Φωτογραφία για Εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών - Κωνσταντινουπολιτών Αμαρουσίου
Για τη Μικρασιατική καταστροφή μίλησε ο ιστορικός Σ. Καργάκος, στην εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Αμαρουσίου ενώπιον του Δημάρχου Γ. Πατούλη, και πολυπληθούς ακροατηρίου

Ιστορική ομιλία με θέμα τη Μικρασιατική καταστροφή και τη διαδρομή των προσφύγων από την «τραγωδία στη δημιουργία» παρέθεσε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, παρόντων του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, δημοτικών συμβούλων και πλήθους πολιτών. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο νεοσυσταθείς Σύλλογος Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών Αμαρουσίου – Αττικής «Ιωάννης Βατατζής».

Στον χαιρετισμό του προς τους παρισταμένους στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνεχάρη το νέο προεδρείο του νεοσυσταθέντος συλλόγου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, και εξήρε τη διαδρομή του ιστορικού και καθηγητή Σαράντου Καργάκου. «Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που έχουμε κοντά μας τον συντοπίτη μας καθηγητή Σαράντο Καργάκο, έναν άνθρωπο που εκτιμώ βαθύτατα, γνωρίζοντας τον ίδιο αλλά και μελετώντας το έργο του, ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον τόπο μας που διατηρεί ζωντανή την ιστορική μνήμη. Χαιρετίζουμε τον Σύλλογο Μικρασιατών για την εξαιρετική πρωτοβουλία».


Στην ομιλία του ο καθηγητής Σαράντος Καργάκος, ανέλυσε το πολιτικό περιβάλλον που οδήγησε στη Μικρασιατική τραγωδία, το δράμα του ξεριζωμού των Ελλήνων από τις πατρικές εστίες τους, και την περιπέτεια της εγκατάστασής τους στον ελλαδικό χώρο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, επίσης, στη συμβολή των Μικρασιατών στη ζωή των κατοίκων όπου εγκαταστάθηκαν και δραστηριοποίηθηκαν τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά.

Την ιστορική βραδιά συνόδευσε μελωδικά η Χορωδία του Κ.Α.Π.Η Αμαρουσίου με σχετικά μουσικά αποσπάσματα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, και Δημήτρης Καρλαύτης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Δημήτρης Σμυρνής, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ