2015-10-10 19:26:34
Φωτογραφία για Μύθος η αλήθεια η διαφορά κατανάλωσης των επεξεργαστών?
Φαίνεται πως το θέμα με την διαφορά στην κατανάλωση της μπαταρίας ανάλογα με τον τύπο του επεξεργαστή άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου καθώς πολλοί χρήστες νιώθουν εξαπατημένοι αν δεν δεν πετύχουν στην αγορά τους τον επιθυμητό. Είναι όμως τα πράγματα έτσι ή η Apple δέχεται ακόμη ένα πόλεμο στο κορυφαίο της κινητό?

Το site "Anandtech" που ειδικεύεται στους επεξεργαστές αποφάσισε να μετρήσει τις επιδόσεις και να αποσαφηνίσει το ερώτημα.

Το αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές είναι πως ο επεξεργαστής Α9 της Samsoung έχει μικρότερη επιφάνεια από αυτόν της TSMC με αποτέλεσμα σε κάποιες πολύ ακραίες περιπτώσεις να ζεσταίνεται ευκολότερα και είναι λογικό να καταναλώνει και περισσότερη ενέργεια που όμως είναι ανεπαίσθητη σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το Anandtech μετά από διάφορες δοκιμές αποφάνθηκε πως δεν υπάρχει διαφορά στην συμπεριφορά των δυο επεξεργαστών, απλά υπάρχει διαφορά στην κατασκευή που της Samsung είναι στα 96mm ενώ της TSMC είναι στα 104.5mm.

Σε φυσιολογική χρήση παρά τις μετρήσεις δεν βρέθηκαν διαφορές ανάμεσα στην κατανάλωση σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς.

Όπως και να έχει όμως αν είστε κάτοχος ενός νέου iphone 6S κοιτάξτε να το απολαύσετε και μην ασχολείστε καθόλου με αυτό το θέμα.

Ολόκληρο το άρθρο και τα αποτελέσματα μπορείτε να το διαβάσετε στην σελίδα τους στον σύνδεσμο εδώ. argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ