2015-10-10 23:45:07
Φωτογραφία για Μέχρι τώρα έτρωγες εντελώς λάθος τις μπανάνες - Δες ποιος είναι ο σωστός τρόπος
Οι περισσότερες φλούδες από τις μπανάνες καταλήγουν στα σκουπίδια, αλλά κάνουν καλό στην υγεία και το στομάχι.

Όχι μόνο στην ψίχα της μπανάνας αλλά και στην φλούδα περιέχονται πολύτιμα για την υγεία συστατικά ενώ η φλούδα αν και πολλοί δεν το ξέρουν έχει ωραία γεύση, αν μαγειρευτεί κατάλληλα.

Μία μέτρια σε μέγεθος μπανάνα περιέχει το 12% της ημερήσιας ποσότητας που πρέπει να καταναλώσει ο άνθρωπος σε φυτικές ίνες και σίδηρο, το 17% της βιταμίνης C, το 20% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Β-6, το 8% του μαγνησίου και το 12% ποτασίου που πρέπει να λαμβάνει καθημερινά ο καταναλωτής.

Αν ο καταναλωθεί και η φλούδα της μπανάνας, τα ποσοστά των συστατικών αυτών πολλαπλασιάζονται ενώ βοηθά στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος, την υγεία των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων.

Το να μην πετά κανείς τα φλούδια από την μπανάνα, εκτός από καλό στην υγεία κάνει και καλό στο... περιβάλλον, αναφέρει ο Business Insider.

H μπανάνα το 2013 ήταν το δημοφιλέστερο φρούτο παγκοσμίως. αφού καταναλώθηκαν περί τα 12 δισ. μπανάνες, σχεδόν δύο μπανάνες για κάθε άνθρωπο.

Η φλούδα της μπανάνας μπορει να ψυχθεί, να βραστεί ή να τηγανιστεί.

Οι μπανάνες μπορούν να ζεσταθούν σε ένα ταψί και μόλις μαυρίσει η φλούδα να κοπούν και να σερβιριστούν με την φλούδα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ