2015-10-11 03:01:06
Φωτογραφία για Winks: Κλείσε το μάτι στον άγνωστο δίπλα σου με την εφαρμογή του Α.Π.Θ.
Καθημερινά, στο δρόμο, στο διπλανό τραπέζι στην καφετέρια, στη βιβλιοθήκη ή στη στάση του λεωφορείου, βλέπεις άτομα που σου τραβούν το ενδιαφέρον και θα ήθελες να μάθεις παραπάνω πράγματα γι' αυτά με εύκολο τρόπο. Αυτόν τον τρόπο βρήκε μία παρέα αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που μέσω της εφαρμογής Winks για κινητά τηλέφωνα, μας επιτρέπει να «κλείνουμε το μάτι» σε όσους βρίσκονται στο οπτικό μας πεδίο, αλλά και να μαθαίνουμε τα απολύτως απαραίτητα για τον... στόχο: όνομα, ηλικία, ζώδιο.

Οι εμπνευστές της πρωτότυπης αυτής εφαρμογής είναι ο Δημοσθένης, ο Παντελής και ο Άρης, απόφοιτοι και οι τρεις του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. «Η ιδέα υπάρχει από τα φοιτητικά μας χρόνια. Είμαστε στενοί φίλοι από το 2006 οπότε και γνωριστήκαμε σε μια παρέα συμφοιτητών στο «Μπιτ Παζάρ» στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι δύο (Παντελής και Άρης) είμαστε συγκάτοικοι τα τελευταία 4 χρόνια», λένε στο Thestival.gr
. Όπως εξηγούν, χρησιμοποιώντας το Winks μπορείς κανείς να επισκέπτεται το Facebook, το Instagram και το Snapchat προφίλ ανθρώπων που βλέπει γύρω του, να ενημερώνεται αυτόματα για άτομα που μπορεί να πάνε στο ίδιο event με εκείνον και που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα. Παράλληλα να μαθαίνεις κάποιες βασικές (δημόσιες) πληροφορίες που θέλουν να μοιραστούν, όπως η ηλικία και το ζώδιο τους.

Όμως οι δυνατότητες της mobile εφαρμογής δεν σταματούν εκεί. Το Winks δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν wink (να «κλείσουν το μάτι») σε άτομα που τους ενδιαφέρουν και να έρθουν άμεσα σε επαφή μαζί τους.

«Σκάναρε» τους διπλανούς σου με ένα... κουμπί!

Ο τρόπος που λειτουργεί το Winks είναι απλός αλλά ιδιοφυής. Αφού ο χρήστης κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό του, καλείται να κάνει σύνδεση σε αυτήν μέσω του προφίλ του στο Facebook. Έτσι, στο home screen της εφαρμογής μπορεί να δει άμεσα ποιοι από όσους βρίσκονται στο οπτικό του πεδίο έχουν συνδεθεί με τη σειρά τους στο Winks. Η εφαρμογή έχει πρόσβαση στο δημόσιο προφίλ του κάθε χρήστη στο Facebook, αποκαλύπτοντας μόνο τις βασικές πληροφορίες, όπως όνομα, ηλικία και ζώδιο, καθώς και την profile pic του. «Η εφαρμογή εντοπίζει τόσο τους άντρες, όσο και τις γυναίκες που είναι σε κοντινές τοποθεσίες, καθώς δεν θέλουμε να περιορίσουμε τη χρήση του για σκοπούς dating», εξηγεί στο Thestival.gr, ο Δημοσθένης Μπότσαρης, ένας εκ των δημιουργών του Winks. Όπως αποκαλύπτει, την update έκδοση της εφαρμογής, θα λαμβάνονται επίσης τα likes, ώστε να εντοπίζονται συσχετίσεις μεταξύ των χρηστών, όπως κοινά γούστα ή εκδηλώσεις στις οποίες θα παρευρεθούν.

Εκτός από το «κλείσιμο του ματιού» οι χρήστες της εφαρμογής δεν μπορούν να αλληλεπιδράσουν με άλλον τρόπο, καθώς το Winks δεν διαθέτει chat. Και υπάρχει λόγος γι' αυτό. «Δεν θέλουμε να κρατήσουμε τη συνομιλία στο Winks, αλλά να μεταφέρουμε τη συζήτηση στο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook ή το Snapchat», τονίζει ο Δημοσθένης, συμπληρώνοντας ότι η σύνδεση των χρηστών μπορεί να είναι ένα βοηθητικό βήμα ώστε να τολμήσουν και μία live προσέγγιση. «Αν το σκεφτείς, υπάρχουν πολλές στιγμές που θα σου κάνει εντύπωση κάποιος γύρω σου. Η κουλτούρα της πόλης σε κρατάει μακριά, αλλά η τεχνολογία αλλάζει τα πράγματα, μπορεί να λειτουργήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σε συνδέσει με τον διπλανό σου. Απευθυνόμαστε σε όλους όσους νιώθουν την ανάγκη να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν με νέα, ενδιαφέροντα άτομα που βλέπουν γύρω τους», υπογραμμίζουν οι δημιουργοί του Winks.

Από το Α.Π.Θ. στην... Αμερική

Τον τελευταίο χρόνο, ο Άρης, ο Παντελής και ο Δημοσθένης πέρασαν πολλές ώρες μαζί, καθημερινά, δουλεύοντας και προσπαθώντας να υλοποιήσουν την εφαρμογή. «Δουλεύουμε τους τελευταίους οκτώ μήνες full time χωρίς να κάνουμε τίποτα άλλο», λέει στο Thestival.gr o Δημοσθένης και αποκαλύπτει ότι η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη σε Beta έκδοση για δύο μήνες στην Ελλάδα και στην... Αμερική. «Λάβαμε πολύ θετικό feedback από χρήστες που τη δοκίμασαν. Τη διαφημίσαμε κυρίως στην Αμερική και αυτό μας βοήθησε να εξελίξουμε την εφαρμογή ακόμη περισσότερο», λέει χαρακτηριστικά, καθώς στόχο τους αποτελεί και η αγορά του εξωτερικού.

Το Winks Android από χθες κυκλοφορεί κανονικά στο Google Play και αναμένεται σε λίγες μέρες και στο Αpp Store. Η Android εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο ακόλουθο link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.winks_app , ενώ η iOS Beta εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο site: http://www.winks-app.com μέσω Βeta request.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ