2015-10-11 17:56:05
Φωτογραφία για GP Ρωσίας: O Rosberg στην pole position για δεύτερο συνεχή αγώνα
Ο Nico Rosberg πήρε άνετα την pole position στο Sochi, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, με την Mercedes να επιδεικνύει για ακόμα μια φόρα τη φετινή ανωτερότητά της και να βλέπει τα μονοθέσια της να είναι με διαφορά τα ταχύτερα στις κατατακτήριες δοκιμές του ρωσικού Grand Prix.

Ο Γερμανός οδηγός ήταν ταχύτερος του team mate του Lewis Hamilton και στα τρία σκέλη των δοκιμών και δεν επέτρεψε στον Βρετανό να διεκδικήσει τη 50η pole position στην καριέρα του στην Formula 1.

Ο Valtteri Bottas με τη Williams σημείωσε την τρίτη καλύτερη επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές και θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα πίσω από τα «ασημένια βέλη». Δίπλα του στο grid θα στηθεί ο Sebastian Vettel με τη Ferrari.

Ο Kimi Raikkonen με το δεύτερο μονοθέσιο της Ferrari ενώ έδειξε αρχικά ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι και την τρίτη θέση, ένα λάθος στο τελευταίο σκέλος δεν του επέτρεψε να βελτιώσει το χρόνο του και έτσι θα εκκινήσει τον αγώνα από την πέμπτη θέση.


Ο Nico Hulkenberg με την Force India έκλεισε την εξάδα των ταχύτερων οδηγών, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο team mate του Sergio Perez και οι Romain Grosjean, Max Verstappen και Daniel Ricciardo.

Η ημέρα πάντως στο Sochi σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα του Carlos Sainz στις πρωινές ελεύθερες δοκιμές. Ο οδηγός της Toro Rosso έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και είχε μια σφοδρή πρόσκρουση στα προστατευτικά της πίστας.

Το μονοθέσιο του διαλύθηκε και οι κριτές έβγαλαν κόκκινη σημαία για να διακόψουν τις δοκιμές και να μεταβούν στο σημείο οι γιατροί της πίστας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο Sainz δεν είχε υποστεί κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Ο Ισπανός μεταφέρθηκε αμέσως στο ιατρικό κέντρο της πίστας και λίγο αργότερα σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις. Σε μήνυμα του στο twitter, ο Sainz ανέφερε πως είναι καλά στην υγεία του και πως προσπαθεί να πείσει τους γιατρούς να του επιτρέψουν να αγωνιστεί κανονικά στον αυριανό αγώνα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ