2015-10-11 21:35:07
Φωτογραφία για Δήλωση του Βουλευτή Δημήτρη Καμμένου για τη Βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα
Δυο βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν το πρωί στη Κωνσταντινούπολη με διαφορά λίγων λεπτών που σκόρπισαν τον πανικό και το θάνατο. Το τουρκικό υπουργείο Υγείας έκανε... λόγο το απόγευμα του Σαββάτου για 86 νεκρούς και 186 τραυματίες, ωστόσο, το βράδυ γνωστοποίησε πως οι νεκροί έφτασαν τους 95 και οι τραυματίες τους 245, 48 από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι άλλο.

Οι εκρήξεις φαίνεται να αποτελούν μια από τις πιο θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας και έλαβαν χώρα κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, όπου ομάδες Κούρδων και Αριστερών είχαν προγραμματίσει πορεία για να διαμαρτυρηθούν για την πρόσφατη επανάληψη των ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ του τουρκικού κράτους και των Κούρδων μαχητών.

Αμέσως μετά τις επιθέσεις αρκετοί κάνουν λόγο για, ολιγωρία της Κυβέρνησης να αντιδράσει, για απαγόρευση μετάδοσης των εικόνων από την περιοχή μετά την έκρηξη με αποκλεισμό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και για επίδειξη ισχύος και βίας από την αστυνομία σε διαμαρτυρίες που διοργανώθηκαν ζητώντας μέχρι κ την παραίτηση του Νταβούτογλου και του Ερντογάν.


Το γεγονός μάλιστα πως κανείς ακόμα δεν έχει λάβει ευθύνη για το περιστατικό τροφοδοτεί σενάρια και από τις δυο πλευρές με τους μεν να κάνουν λόγο για τρομοκρατία που έχει στόχο να διαλύσει τη Τουρκία και τους δε για προσπάθεια τρομοκρατίας και περιορισμού των Κούρδων καθότι οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορεί να μη γνώριζαν για την επίθεση.

Ο Βουλευτής Δημήτρης Καμμένος δήλωσε:

«Καταδικάζω το τρομοκρατικό γεγονός που σκόρπισε το θάνατο και τον πανικό στη γείτονα Τουρκία και θα ήθελα να δώσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η επίθεση έλαβε χώρα μια μέρα που θα έπρεπε στη χώρα να γιορτάζουν την ειρήνη, την ευημερία και την ειρηνική συνύπαρξη. Η σύγκρουση μεταξύ των Κούρδων και του τούρκικου κράτους μετρά ήδη τρεις δεκαετίες, ωστόσο τον τελευταίο καιρό οι δύο πλευρές φάνηκαν να κάνουν βήματα προς μια ειρηνική επίλυση των διαφορών τους. Το τραγικό συμβάν δυστυχώς, αποδεικνύει πόσο εύθραυστη είναι η ειρήνη, η δημοκρατία και η ελεύθερη ενημέρωση στη γείτονα χώρα που φέρεται να απαγόρεψε στην αρχή τη μετάδοση εικόνων από το γεγονός που ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων και διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν στην Ευρώπη.

Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι κοινός αποτελεί μια επίπονη και πολλές φορές μακροχρόνια δοκιμασία η οποία απαιτεί αποφασιστικότητα και υπομονή. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως το γεγονός αυτό δε θα πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο αιματηρών συγκρούσεων στη γείτονα χώρα όπου σύντομα θα βασιλεύσει η ειρήνη.» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ