2015-10-11 22:21:41
Φωτογραφία για Παυλόπουλος: Τα σημαντικά οι Ελληνες τα πετύχαμε ενωμένοι
Σαφές μήνυμα για ενότητα και μάχη κατά του φασισμού έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την 71η επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα στρατεύματα της γερμανικής κατοχής.

«Τα μεγάλα και τα σημαντικά, πρωτίστως δε τους καίριους εθνικούς μας στόχους, τους επιτύχαμε ενωμένοι. Πολλώ μάλλον όταν η Ιστορία μας αποδεικνύει ότι αυτά που μας ενώνουν, ως λαό και ως έθνος, είναι πολύ περισσότερα και σημαντικά απ' όσα μπορούν, κατά την συγκυρία, να μας χωρίσουν» υπογράμμισε, σημειώνοντας παράλληλα πως «η Ελευθερία και η Δημοκρατία έχουν ως πιο ύπουλο εχθρό τον φασισμό και τις κάθε μορφής ετεροχρονισμένες μεταλλάξεις του».

«Προς την κατεύθυνση της ενότητάς μας, ενόψει των κάθε είδους προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος, η επέτειος της Απελευθέρωσης της Αθήνας στις 12 Οκτωβρίου 1944 είναι κάτι παραπάνω από διδακτική. Και τούτο διότι, λίγες μέρες μετά την πάνδημη ενωτική 'έκρηξη' της ελεύθερης Αθήνας, άρχισε πάλι το σαράκι του διχασμού να κατατρώει τον κορμό του Έθνους και του Λαού μας. Ένα σαράκι που οδήγησε στον εμφύλιο σπαραγμό, οι πληγές του οποίου ακόμη και σήμερα αφήνουν σταγόνες στείρας κομματικής πόλωσης».. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ