2015-10-12 16:56:03
Φωτογραφία για Κρίσιμη συνάντηση Λουράντου για το ιδιοκτησιακό
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

 - Virus.com.gr

«Επί ποδός» βρίσκεται ο φαρμακευτικός κλάδος για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο καθώς αν και δεν εμφανίστηκε στα λεγόμενα «προαπαιτούμενα» που διέρρευσαν το βράδυ του Σαββάτου, πληροφορίες το θέλουν να ρυθμίζεται με ΚΥΑ εντός των επομένων ημερών.

Το θέμα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει στις 5 το απόγευμα ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, με τους συναρμόδιους υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης στο υπουργείο Οικονομίας.

«Η σημερινή ημέρα θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το μέλλον του κλάδου» αναφέρει χαρακτηριστικά στο προφίλ του στο facebook ο Κ. Λουράντος, μαρτυρώντας παράλληλα την αγωνία που τον διακατέχει καθώς ο κλάδος καλείται να αποδείξει για μια ακόμη φορά το αυτονόητο.

«Η ζωή είναι σαν το ποδήλατο: δεν θα πέσεις, παρά μόνο εάν σταματήσεις να κάνεις πετάλι» σημειώνει με νόημα, ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, τον οποίο περιμένει μια απαιτητική εβδομάδα με διαβουλεύσεις εντός κι εκτός Ελλάδας για την προώθηση των θέσεων των φαρμακοποιών.


Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Την Τετάρτη το πρωί στις 8:00 αντιπροσωπεία του ΠΦΣ «πετάει» για Βερολίνο όπου και υπάρχει συνάντηση στα γραφεία της ABDA (Παγγερμανικός Σύλλογος) με το Δ.Σ. του Συλλόγου. Εκεί θα γίνει πλήρης ενημέρωση για τον νέο νόμο περί ιδιοκτησιακού και της αιτιολογικής εκθεσης της Βουλής. Ταυτόχρονα έχει κανονιστεί να γίνουν επισκέψεις σε φαρμακεία της Γερμανίας ενώ θα εκδοθεί και κοινή ανακοίνωση. Πιθανή δε, θεωρείται και η συνάντηση με την Αυστριακή ομοσπονδία φαρμακοποιών.

Η αντιπροσωπεία του ΠΦΣ θα επιστρέψει την Πέμπτη αργά βράδυ.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΦΣ θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη για να παραστεί ως επίσημος προσκεκλημένος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο 15ο PharmaPoint. Θα πραγματοποιήσει ομιλία το Σάββατο το βράδυ στις 20.30.

Την επόμενη Δευτέρα το πρωί η επόμενη στάση του ΠΦΣ θα είναι η Μαδρίτη. Εκεί θα γίνει συνάντηση με τον Πανισπανικό Σύλλογο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ