2015-10-13 01:27:10
Φωτογραφία για Ο ΒΕΝΓΚΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΙΣΧΥΡΗ ΕΔΡΑ
Στη σημασία του να κερδίζεις τα παιχνίδια στην έδρα σου, στάθηκε ο Αρσέν Βενγκέρ.

Ο προπονητής της Άρσεναλ μίλησε στο επίσημο περιοδικό των «κανονιέρηδων» και έκανε μία πιο γενική... σκέψη για το πώς βλέπει τα πράγματα, την ώρα που στην Αγγλία, η Άρσεναλ έχει μόλις δύο νίκες στο «Emirates» και τρεις μακριά από αυτό, στα τέσσερα παιχνίδια της.

«Όταν κοιτάς την ιστορία των αγώνων, οι περισσότεροι κρίνονται στο πρώτο γκολ. Μία επιστημονική μελέτη, στο Champions League της περσινής σεζόν, έδειξε ότι πιο πολύ από ποτέ, η ομάδα που σκοράρει πρώτη, κερδίζει.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή η ομάδα μπαίνει σε μία πολύ δυνατή θέση να παίξει με αντεπιθέσεις και αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να επιτεθείς χωρίς να χρειαστεί να ανοιχτείς.

Ξέροντας αυτό, νομίζω ότι η διαφορά στους τωρινούς αριθμούς για τις εκτός έδρας επιτυχίες, θα αντιστραφούν. Πρόσφατα διάβασα μία επιστημονική μελέτη που κάλυψε όλα τα αθλήματα και αυτό που βγήκε είναι ότι οι ομάδες που παίζουν εντός έδρας είναι το φαβορί να κερδίζουν, όχι μόνο για το κίνητρο των παικτών, αλλά λόγω της συμπαράστασης του κόσμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλσατός τεχνικός.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ