2015-10-13 09:32:07
Φωτογραφία για Νότια Κορέα: Κάνουν δεκάδες πλαστικές για να μοιάζουν με τις γυναίκες του Δυτικού κόσμου! [photos]
Μια συγκλονιστική αλήθεια για την κοινωνία στη Νότια Κορέα όπου οι γυναίκες επικρίνονται για την εικόνα τους αποφάσισε να φέρει στο φως η φωτογράφος Ji Yeo. Φωτογράφισε έτσι με τον φακό της γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε δεκάδες πλαστικές επεμβάσεις για να αλλάξουν την εικόνα τους.

Γυναίκες από τη Νότια Κορέα που καλύπτονται από επιδέσμους, έχουν ράμματα και μελανιές μετά από αισθητικές επεμβάσεις, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μοιάζουν περισσότερο με γυναίκες του δυτικού κόσμου. Για το project της Beauty Recovery Room, η 29χρονη φωτογράφος από τη Σεούλ απαθανάτισε 10 γυναίκες μετά τις πλαστικές στις οποίες είχαν υποβληθεί.

Η Νότια Κορέα, σύμφωνα με στοιχεία του Society of Aesthetic Plastic Surgery, του 2010, έχει το υψηλότερο ποσοστό αισθητικών επεμβάσεων στον κόσμο. "Οι άντρες στη Νότια Κορέα κρίνονται από το πορτοφόλι τους και οι γυναίκες από την ομορφιά τους
. Τα ανδροκρατούμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενισχύουν διαρκώς το μοντέλο της ιδανικής γυναίκας. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι κρίνονται περισσότερο για την εμφάνισή τους παρά για τον χαρακτήρα τους. Συχνά οι γυναίκες πέφτουν στην παγίδα να προσπαθούν να ανταποκριθούν σε αυτή την εικόνα. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων έχει οδηγήσει στη δραματική αύξηση της βιομηχανίας των πλαστικών επεμβάσεων, δημιουργώντας πρότυπα που πρέπει να ακολουθήσουν οι γυναίκες".

Η Ji Yeo φρόντισε να είναι στο πλευρό αυτών των γυναικών τις οδυνηρές ημέρες μετά την επέμβαση και όταν δεν είχαν κανέναν στο πλευρό τους. Ήταν το αντάλλαγμα που ζήτησαν για να φωτογραφηθούν σε μια τόσο ευάλωτη στιγμή. Βοήθησε στην ανάρρωσή τους, τους μαγείρευε και τις πήγαινε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Σε μια περίπτωση μάλιστα η Ji Yeo έμεινε στο διαμέρισμα της γυναίκας για μια εβδομάδα.

Μια από τις γυναίκες που φωτογράφισε έφτασε στο σημείο να πάρει δάνειο για να βάλει στήθος. Ανακάλυψε τελικά ότι είχε μια πάθηση που δεν της επέτρεψε να προχωρήσει. Αυτό όμως δεν τη σταμάτησε. Αποφάσισε απλά να κάνει πλαστική στη μύτη και το πηγούνι της. Μια άλλη πάλι έκανε πάνω από 16 πλαστικές σε διάστημα 6 μηνών. Αφού μίκρυνε το πηγούνι της και έκανε λιποαναρρόφηση σε όλο το σώμα, έβαλε στήθος, έφτιαξε τη μύτη της και έκανε μια επέμβαση για να φαίνονται μεγαλύτερα τα μάτια της.

Έχοντας εστιάσει τα τελευταία χρόνια στην αποτύπωση της "θυσίας" γυναικών στο όνομα της ομορφιάς, το 2010 είχε σταθεί σε μια αγορά στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, με ένα κορμάκι που είχε γραμμένο το μήνυμα "Θέλω να είμαι τέλεια. Ζωγραφίστε πάνω μου. Πού θα έπρεπε να κάνω πλαστική;".
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ