2015-10-13 11:34:26
Φωτογραφία για ΖΗΤΕΙΤΑΙ… «σοβαρότης»
Σήμερα κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τα «προ-απαιτούμενα» στη Βουλή και το ζητούμενο, είναι και πάλι η σοβαρότητα του πολιτικού μας συστήματος Είναι δεδομένο ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, από την Κυβερνητική πλειοψηφία, τουλάχιστον. Όμως η ψηφοφορία αυτή, θα είναι οι πρώτες ουσιαστικές «εξετάσεις» σοβαρότητας της Κυβέρνησης και των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Στις εξετάσεις αυτές, τίθεται στα Κόμματα, ένα και μόνο ερώτημα, «Μάθατε από τα λάθη σας : ΝΑΙ ή ΟΧΙ»!

Μέχρι σήμερα, η προϊστορία του πολιτικού συστήματος είναι βαριά και απογοητευτική, πλήρως αποτυχημένη:

- Ο ΣΥΡΙΖΑ (και οι ΑΝΕΛ), φέρουν βαριά προηγούμενη, αλλά και σημερινή ευθύνη ΛΑΘΩΝ, στο θέμα αυτό (της σοβαρότητας), αλλά και της συνεργασίας γενικότερα. Αφενός, ήταν αυτοί, που επί 3 χρόνια εξέφρασαν, την πιο στείρα λαϊκίστικη αντιπολίτευση του «ΟΧΙ σε ΟΛΑ», χωρίς κανένα ιστορικό προηγούμενο, μιας τέτοιας καθολικής δογματικής άρνησης και παιδιάστικης «κακομαθημένης» συμπεριφοράς
. Αφετέρου, ήταν αυτοί που και στις πρόσφατες εκλογές, γνωρίζοντας ήδη ότι θα είναι και πάλι Κυβέρνηση και ότι θα έχουν να διαχειριστούν κρίσιμα θέματα, σήκωσαν αδιανόητα ψηλά και προκλητικά, την αντιπαράθεση, κατηγορώντας ΟΛΟΥΣ τους άλλους συλλήβδην, …. «ως το παλιό και διεφθαρμένο καθεστώς, με το οποίο δεν πρόκειται να συνεργαστούν»!! Και το χειρότερο, αφού δέχτηκαν το «φιλί ζωής», που τους έδωσαν «οι διεφθαρμένοι», στην κρίσιμη (αντι-Λαφαζάνιο) ψηφοφορία «Ευρώ ή Δραχμή», στη συνέχεια …. τους ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ με αυθάδεια και ανήθικα, προσπαθώντας να τους φορτώσουν το Μνημόνιο Νο 3, που ο ίδιος ο Τσίπρας διαπραγματεύτηκε, λέγοντας τους : «Εμείς σας το φέραμε, γιατί ΕΣΕΙΣ μας το ζητήσατε»!

- Η Αντιπολίτευση σύσσωμη, αντιλαμβάνομαι ότι έχει σφοδρή την επιθυμία και κάθε συμφέρον, για  «να πάρει το αίμα της πίσω», για να πληρώσει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, «με το ίδιο νόμισμα»!! Όμως, θα πρέπει να έχει υπόψη της ότι, εδώ σήμερα δεν διακυβεύεται το πρεστίζ και το κομματικό όφελος, αλλά η ίδια η τύχη της Χώρας μας, το μέλλον της κοινωνίας και κυρίως των παιδιών μας, τα οποία ΔΕΝ παζαρεύονται. Εξάλλου, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να δείξουν στο λαό, ότι ….. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, ότι αυτοί είναι σοβαροί και υπεύθυνοι. Να δείξουν δηλαδή, ότι ως Αντιπολίτευση τηρούν απέναντι στην Κυβέρνηση, την εκ του Συντάγματος κριτική (και όχι δογματική) στάση, ότι μελετούν τα νομοσχέδια, ότι κρίνουν και αποφασίζουν,  με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον και την ιδεολογική τους «ταυτότητα»!

- Μάλιστα, οι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους, ότι και αυτοί, μας έχουν φέρει ήδη, ακόμα δύο (2) Μνημόνια και ψήφισαν εξ ίσου σκληρά μέτρα, άρα η προϊστορία τους και τους βαρύνει και τους δεσμεύει!! Ας μελετήσουν λοιπόν, προσεκτικά και σοβαρά το νομοσχέδιο, ας εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους, ας προτείνουν συγκεκριμένες προτάσεις και τελικά ας πουν ΝΑΙ, μόνο εκεί που συμφωνούν και ΟΧΙ, μόνο εκεί που διαφωνούν εξηγώντας μας, απλά και κατανοητά τη στάση τους!! Ειδικότερα, η ΝΔ ας μην εμπλέξει την ψηφοφορία του Νομοσχεδίου, με τα εσωκομματικά της και οι υποψήφιοι Αρχηγοί της, ας μην εμπλακούν σε μια επίδειξη βλακώδους «παλικαριάς» αντιμετώπισης του Τσίπρα, διότι και θα βλάψουν τη Χώρα και θα γελοιοποιηθούν!

Ας έχουνε λοιπόν ΟΛΟΙ τους υπόψη, ότι ΤΩΡΑ που ο λαός κατάλαβε ότι  «όλοι ίδιοι είναι», δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το ΠΑΡΕΛΘΟΝ, αλλά μόνο ένα μέλλον με όραμα και ελπίδα. Μέσα λοιπόν από τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ τους, στα ειδικά άρθρα του Νομοσχεδίου, μπορούν να αποδείξουν ότι …. έμαθαν και σοβαρεύτηκαν και να προβάλλουν ασφαλώς, τη διαφορετική ιδεολογική ταυτότητα τους, τη διαφορετική πολιτική προσέγγιση τους στο πρόβλημα, ΧΩΡΙΣ λαϊκισμούς και σκοπιμότητες, που τελικά, μόνο σε βάρος τους θα είναι!! Κυρίως όμως, μπορούν να δείξουν και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ότι αυτοί τη φορά, όλοι βρίσκονται στην ίδια πορεία και …. κοιτάζουν, στην ίδια μεριά του ορίζοντα (χωρίς Λαφαζανιές και Μπαρούφιες ασάφειες)!! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ