2015-10-13 14:14:05
Φωτογραφία για Τι κάνει η Rolls Royce στην Τουρκία;
Συνυποσχετικό υπέγραψε η Rolls Royce με το TUBITAK, το κρατικό ινστιτούτο ερευνών της Τουρκίας, για την δημιουργία και λειτουργία ενός «κέντρου παραγωγής προηγμένης τεχνολογίας» στη γειτονική χώρα.

Η υπογραφή του συνυποσχετικού έγινε γνωστή λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις επαφές που είχαν στελέχη του υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) με τον βρετανικό όμιλο, στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης αμυντικών συστημάτων DSEi 2015.

Οι συγκεκριμένες επαφές έγιναν στο πλαίσιο επιλογής του κινητήρα για το πρώτο τουρκικής σχεδίασης μαχητικό TF-X .

Ενδεικτική της μεγάλης σημασίας που τα δύο μέρη αποδίδουν στο συνυποσχετικό είναι ότι στη σχετική τελετή παρέστησαν ο Fikri Isik, υπουργός επιστημών, βιομηχανίας και τεχνολογίας της Τουρκίας και ο Lord Maude, υπουργός εμπορίου και επενδύσεων της Βρετανίας. Σύμφωνα με τους όρους του συνυποσχετικού η Rolls Royce θα συνεργαστεί με το TUBITAK και τα συναρμόδια τουρκικά υπουργεία, επιστημών, ενέργειας, μεταφορών και άμυνας.


Σημειώνεται ότι η Rolls Royce λειτουργεί αντίστοιχα κέντρα στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη. Σκοπός τους είναι η συγκέντρωση παραγωγικών εμπειριών της βιομηχανίας και ιδεών από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα που συνδυαζόμενα μπορούν να δημιουργήσουν εμπορικές ευκαιρίες.

Σε ετήσια βάση η Rolls Royce, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από χώρες ανά τον κόσμο, επενδύει για έρευνα και ανάπτυξη περί τα 1,6 δις ευρώ ενώ καταθέτει περί τις 600 ευρεσιτεχνίες τεχνολογίας.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ