2015-10-14 08:50:55
Φωτογραφία για Υπ. Υγείας: Διαβεβαίωση για τους Νοσηλευτές ΜΕΘ
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com.gr

Τη δρομολόγηση της επίλυσης του προβλήματος στελέχωσης των κλινών ΜΕΘ, που προέκυψε με τη λήξη δεκάδων συμβάσεων νοσηλευτών, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Virus (εδώ). Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Νοσηλευτές.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η «Αριστοτέλους», η λειτουργία των κλινών ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία έχει διασφαλιστεί πλήρως, «με τη συνέχιση της παρουσίας των 190 νοσηλευτών και των 40 γιατρών, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι τη σύναψη νέων συμβάσεων μίσθωσης έργου με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων».

Όπως είχε γράψει το Virus, το Υπουργείο αναζητούσε μεταβατική λύση έως ότου την προκηρυχθούν οι θέσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ (εδώ).

Ο σχεδιασμός προέβλεπε 3μηνες συμβάσεις μίσθωσης έργου με δελτίο παροχής υπηρεσιών, μέσω των νοσοκομείων, καθώς νομοθετικά δεν προβλεπόταν η παράταση. Άλλωστε, το ίδιο ανέφεραν και έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ).


Μάλιστα, το ΚΕΕΛΠΝΟ με απόφαση του αποφάσισε να καλύψει την μισθολογικά τους νοσηλευτές για την περίοδο από τη λήξη των συμβάσεων τους έως και τη σύναψη νέων.

Προκειμένου, μάλιστα, να διασφαλιστεί πως οι άνθρωποι που θα υπογράψουν με μπλοκάκι θα είναι οι ίδιοι, θα ζητηθεί να διαθέτουν διετή εμπειρία.

Παράλληλα, όπως τονίζεται και στο δελτίο τύπου του Υπουργείου, προχωρούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ 500 θέσεων (100 γιατροί+ 400 νοσηλευτές) που θα συμβάλλει και στο άνοιγμα επιπλέον κρεβατιών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας. Επιπλέον, θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις ΜΕΘ/ΜΕΝΝ και στην κατανομή των 2500 θέσεων μόνιμου προσωπικού, που αναμένεται να προκηρυχθούν.

ΕΝΕ

«Γρίφο προς αποκρυπτογράφηση», χαρακτηρίζει το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΕ, Αρ. Δάγλας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

«Δεν ξεκαθαρίζεται δηλαδή, ποιος θα πληρώνει τους Νοσηλευτές μετά την παρέλευση της βραχυχρόνιας σύμβασης που καλούνται από τις 14/10 να υπογράψουν οι συμβασιούχοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και ποιο θα είναι το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς που θα διέπει τη νέα τους απασχόληση. Προφανώς το πρόβλημα δε δύναται να λυθεί με βιαστικές και πρόχειρες κινήσεις, ούτε με επικοινωνιακού τύπου μπαλώματα. Η ανθρώπινη ζωή δε μπορεί να αποτιμάται με οικονομικούς όρους. Απαιτείται άμεση πρόσληψη μόνιμων νοσηλευτών, κάτι που από τον Απρίλη είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός της χώρας κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας», αναφέρει ο κ. Δάγλας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ