2015-10-14 11:43:53
Φωτογραφία για Ανάβουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες της Ηλείας
Η ώρα του μεγάλου αγώνα έφθασε για τους αγρότες της Ηλείας, οι οποίοι στήνουν αύριο με τα τρακτέρ τους το μπλόκο τους στον κόμβο της Μαραθιάς και με συνελεύσεις που θα λαμβάνουν χώρα στο συγκεκριμένο σημείο θα αποφασίζουν επί τόπου τη μορφή των κινητοποιήσεων και το εάν θα γίνεται αποκλεισμός της εθνικής οδού.

Η ομόφωνη απόφαση που ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας, επικύρωσε ουσιαστικά τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στις δύο προσυγκεντρώσεις σε Βάρδα και Λεχαινά. Οριστικά οι αγρότες βγαίνουν αύριο Πέμπτη με τα τρακτέρ τους στους δρόμους, διεκδικώντας ικανοποίηση των αιτημάτων τους, με κυρίαρχο τις αλλαγές στη φορολογία, καθώς ο κλάδος οδηγείται σε αφανισμό και οι καλλιέργειες κινδυνεύουν να εκλείψουν από τη χώρα.

Μονόδρομος ο αγώνας

«Ο αγώνας είναι μονόδρομος» υποστηρίζουν οι αγρότες, οι οποίοι το πρωί της Πέμπτης θα αρχίσουν να προσυγκεντρώνονται σε ολόκληρη την Ηλεία και μέχρι το μεσημέρι ο κύριος όγκος των τρακτέρ θα βρίσκεται στη διασταύρωση της Μαραθιάς.


Άλλωστε, χθες το πρωί τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών στην Αμαλιάδα, ανακοινώνοντας και επίσημα τις αποφάσεις τους, ενώ παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες της Ηλείας, να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων, καθώς όπως λένε δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Συσπειρώνονται οι αγρότες

Από χθες ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη συσπείρωση όλου του αγροτικού κόσμου, έτσι ώστε το μπλόκο να έχει μεγάλη δυναμική, ενώ οι αγρότες δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να μετακινηθούν και στην Αθήνα εάν αυτό κριθεί σκόπιμο, προκειμένου να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση με τη συμμετοχή αγροτών από ολόκληρη την Ελλάδα.

Σχετικά με το εάν υπάρχει διαφοροποίηση με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας στη γραμμή των κινητοποιήσεων, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής απάντησε ο κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, ο οποίος έδωσε μήνυμα ενότητας και είπε χαρακτηριστικά: «Πριν ξεκινήσουμε τις προσυγκεντρώσεις είχαμε καλέσει την ΟΑΣΗ και όλους τους φορείς της Ηλείας και μάλιστα στη συγκέντρωση της Αμαλιάδας παρευρέθηκε ο γραμματέας της και δύο ακόμη μέλη της. Έγινε επίσης πρόταση στον κ. Κούφη να γίνει μέλος της Συντονιστικής. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, έφθασε η ώρα του αγώνα και δεν θα είμαστε χωρισμένοι».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ