2015-10-15 12:28:07
Φωτογραφία για «Κάνε την άσκηση καλή συνήθεια»
Τρέξιμο, ενεργό βάδισμα και ποδηλασία για όλους, δίνουν ραντεβού με τους κατοίκους τριών δήμων της Αττικής το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΥ-ΚΙΝΗΣΙΣ της Περιφέρειας Αττικής. Τα γήπεδα του Αττικού Άλσους Γαλατσίου, το Άλσος Εθνικής Τραπέζης (Πάρκο Πικιώνη) στη Φιλοθέη και η πλατεία Ηρώων στο Λαύριο, θα φιλοξενήσουν τις Ανοιχτές Ημέρες Άθλησης για όλους, με στόχο την προαγωγή ενός νέου, δραστήριου τρόπου ζωής, δεδομένου ότι η σωματική αδράνεια αναδεικνύεται σε κίνδυνο για την υγεία ισάξιο με το κάπνισμα και την παχυσαρκία.

Εκτιμάται ότι σχετίζεται ετησίως με 3,2 εκατομμύρια θανάτους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το σώμα μας μένει «ακινητοποιημένο» περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, το τιμόνι του αυτοκινήτου ή την τηλεόραση με καταστροφικές επιπτώσεις για την υγεία. Σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει μαζική κινητοποίηση για την αλλαγή του τρόπου ζωής προς ένα πιο δραστήριο, αθλητικό και υγιές μοντέλο. Μια τάση που λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και στη χώρα μας.


Το Πρόγραμμα ΕΥ-ΚΙΝΗΣΙΣ στοχεύει να εμπνεύσει ένα νέο μοντέλο εργασίας, ένα νέο μοντέλο ζωής με την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού, μέσα από εκδηλώσεις όπως η Ανοιχτή Ημέρα Άθλησης, καθώς και με εκπαίδευση των εργαζομένων που ασκούν καθιστικό επάγγελμα σε αθλητικά κινητικά διαλείμματα. Διοργανώνεται επίσης επιστημονική ημερίδα και αποκορύφωμα των δράσεων αποτελεί το Φεστιβάλ Άθλησης και Αναψυχής, που θα διεξαχθεί στις 23-25 Οκτωβρίου, στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο στην Κυψέλη.

Με το σύνθημα «Κάνε την άσκηση καλή συνήθεια», το πρώτο ραντεβού δίνεται στην Κεντρική Είσοδο του Αττικού Άλσους, στις 9.00 το πρωί του Σαββάτου. Σε προκαθορισμένες διαδρομές, θα ξεκινήσει το τρέξιμο στις 10.00, το ενεργό βάδισμα στις 11.00 και μια ώρα αργότερα η ποδηλατάδα. Σε όλες τις δράσεις, οι διοργανωτές θα φροντίσουν και για όσους δεν έχουν δικά τους ποδήλατα. Επίσης, οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε ασφαλές περιβάλλον, παρουσία ιατρών, φυσιοθεραπευτών και γυμναστών. Παράλληλα, θα γίνονται μαθήματα yoga και yoga γέλιου, καθώς και τεχνικές χαλάρωσης στη φύση.

Ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα και στις ίδιες ώρες ισχύει και για τους δυο δήμους, Ψυχικού και Λαυρίου, που θα φιλοξενήσουν το πρόγραμμα ΕΥ-ΚΙΝΗΣΙΣ την Κυριακή. Η Ανοιχτή Ημέρα Άθλησης διεξάγεται με ελεύθερη συμμετοχή και κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ