2015-10-16 18:41:05
Φωτογραφία για Σε 8 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο οδηγός ΟΑΣΘ που έδιωξε αλλοδαπούς απο λεωφορειο
Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών και πρόστιμο 1000 ευρω καταδικάστηκε ο οδηγός του ΟΑΣΘ που τον Απρίλιο του 2013 κατεβασε κάτω απο το λεωφορείο δυο Αφρικανούς επιβάτες με την αιτιολογία ότι δεν είχαν κόψει εισητηριο.

Ένοχο σε δεύτερο βαθμό έκρινε το δικαστήριο τον οδηγό ο οποίος αρνήθηκε πως ειναι Χρυσαυγίτής και δήλωσε πως ουδέποτε κατέβασε κάτω απο το λεωφορείο τους δυο Αφρικανούς. Η μαρτυρας κατηγοριας που επεβαινε στο λεωφορειο ειπε οτι ο οδηγος ηταν αυστηρος και αγενης κι ελεγε συνέχεια τη φράση "εγω ειμαι το αφεντικο".

Σύμφωνα με την ιδια ο οδηγος παραδεχτηκε πως ειναι χρυσαυγιτης. Τόνισε πως στο λεωφορείο -γραμμή 26 ανέβηκαν τρία άτομα αλλα ο οδηγός ανάγκασε μονο τους αλλοδαπούς να κατέβουν φωνάζοντας πως το αφεντικό εδω μεσα ειμαι εγω.

Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Απρίλιο του 2013, ύστερα από σχετική αναφορά που έκανε ομάδα δικηγόρων, καταγγέλλοντας τον συγκεκριμένο οδηγό για ρατσιστική συμπεριφορά.


Η συγκεκριμένη καταγγελία προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παραπομπή τού οδηγού σε δίκη.

Στην απολογία του ο κατηγορουμενος δήλωσε πως οι Αφρικανοί επιβάτες μπήκαν με τη βία στο λεωφορείο απο τις πισω πορτες και αρνήθηκαν να ανέβουν απο μπροστά όπως και να κόψουν εισητηριο. Αρνήθηκε το καταγγελλόμενο συμβάν και όσον αφορά το τατουάζ που φέρει ειπε ότι ειναι απλα ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο.

Σύμφωνα με τον ίδιο: "ειμαι 10 χρονια οδηγος. ΟΙ συγκεκριμένοι επιβάτες εβαλαν δυναμη στην πορτα για να ανοιξει. Τους ειπα να έρθουν απο την μπροστινή πόρτα και πως αν δεν κοψουν εισιτηριο, θα φωναξω σεκιουριτι και ετσι εφυγαν" Και επειτα αρνηθηκε οτι τους εδιωξε.

Συμφωνα με την μάρτυρα κατηγορίας ο κοσμος φώναζε πως ο οδηγός ειναι Χρυσαυγιτης αλλα σύμφωνα με τον κατηγορούμενο ο κοσμος δεν έλεγε τίποτα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Scoop: Νέο Qoros 5 χωρίς καμουφλάζ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Scoop: Νέο Qoros 5 χωρίς καμουφλάζ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ