2015-10-16 19:53:32
Φωτογραφία για ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.: ΑΛΛΑΓΗ του Άρθρου 13 για τα ανταποδοτικά των Ο.Τ.Α.
Σε διόρθωση - βελτίωση του επίμαχου Άρθρου 13 του Πολυνομοσχεδίου "προχωρά" το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr.

Ειδικότερα, με την διόρθωση - προσθήκη, που αναμένεται να ανακοινώσει, απόψε, ο Υπουργός ΕΣ.Δ.Α., Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη Βουλή, προσδιορίζεται με σαφήνεια ότι, από τα ανταποδοτικά τέλη Καθαριότητας απαλλάσσονται φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες προς τους οποίους το ελληνικό δημόσιο ή το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Α.Ε. ή Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν αναθέσει την παροχή υπηρεσίας ή την εκτέλεση έργου, με σύμβαση παραχώρησης, εφόσον στην εν λόγω σύμβαση προβλέπεται ότι οι σχετικές υπηρεσίες παρέχονται από τα ανωτέρω πρόσωπα ή οντότητες.

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr, στην ίδια παράγραφο θα προστεθεί και η πρόβλεψη πως, για να εφαρμοστεί μία τέτοια απαλλαγή θα πρέπει να υπάρχει κύρωση με νόμο από τη Βουλή της σχετικής σύμβασης.


Η ενέργεια αυτή του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., ήρθε σε συνέχεια σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής - σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες - αλλά και της ανακοίνωσης του γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ., Κώστα Πουλάκη, πως θα πραγματοποιηθούν νέες βελτιώσεις επί του Άρθρου 13.

Ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικών τόνισε στο epoli.gr πως, η βελτίωση αυτή κρίθηκε ως επιτακτική για να μην πληγούν τα οικονομικά των Δήμων και να υπάρξει εναρμόνιση με το Σύνταγμα και το Εθνικό Δίκαιο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ