2015-10-17 01:53:15
Φωτογραφία για Άδοξο “τέλος” για το διαγωνισμό του ΕΚΑΒ;
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - VIRUS.COM

Προς ακύρωση βαίνει – όπως όλα δείχνουν – ο πολύπαθος διαγωνισμός του ΕΚΑΒ για την προμήθεια 96 ασθενοφόρων για τις ανάγκες των περιφερειών Αττικής, Δυτ. Ελλάδας, Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων εξουσιοδότησε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ για να επαναδιαπραγματευτεί με τις εταιρείες – εφόσον το κρίνει σκόπιμο-, ώστε να υπάρξει βελτιωμένη προσφορά (δείτε εδώ). Παρά ταύτα, το Συμβούλιο δεν έχει καταφέρει να συνέλθει σε απαρτία μέχρι σήμερα για να αποφασίσει σχετικά.

Η κωλυσιεργία των υπευθύνων εντείνει όπως είναι φυσικό τους φόβους των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ, ότι τελικά ο διαγωνισμός θα έχει μάλλον άδοξο “τέλος”. Ταυτόχρονα, “φουντώνει” την οργή τους για μία ακόμα χαμένη ευκαιρία να αξιοποιηθούν κοινοτικά κονδύλια για τη διασφάλιση ασφαλών διακομιδών για τους ασθενείς.


“Οι πολίτες της χώρας, που πληρώνουν τους περισσότερους φόρους στην Ευρώπη, δυστυχώς δεν θα έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το ΕΣΠΑ, ούτε καν για μια ασφαλή διακομιδή στο νοσοκομείο!” τονίζει το Σωματείο “Ιατροί ΕΚΑΒ”. Όπως αναφέρει, το ΕΚΑΒ στην Αττική αναπτύσσει 40 ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 20-25 ασθενοφόρα τη νύχτα. “Αυτά τα ασθενοφόρα – εξηγεί – πρέπει να καλύψουν 4.500.000 (τεσσεράμισι εκατομμύρια) πληθυσμό, από το Λαύριο μέχρι το Δήλεσι και από τον Μαραθώνα μέχρι το Λουτράκι, είναι μοντέλα 2003-2004 με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και πολλαπλά και σοβαρά μηχανικά προβλήματα καθημερινά”.

Στο μεταξύ, κύκλοι του υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του ΕΚΑΒ κάνουν λόγο για ένα πρόγραμμα “γέφυρα”, αναφέροντας ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να δοθεί νέα παράταση στο ΕΣΠΑ που θα χρηματοδοτούσε την προμήθεια των ασθενοφόρων. Σύμφωνα πάντως με τα σημερινά δεδομένα, το πρόγραμμα λήγει στο τέλος του 2015, έχοντας πάρει ήδη δύο φορές παράταση από το 2007.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ