2015-10-17 13:57:06
Φωτογραφία για «Ειρηνική» κινητοποίηση από τους αγρότες της Ηλείας
Με ενίσχυση του μπλόκου στον κόμβο της Μαραθιάς συνεχίζουν την κινητοποίησή τους οι αγρότες της Ηλείας, οι οποίοι σε αυτή τη φάση έχουν επιλέξει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και επί της ουσίας κινητοποιούνται «ειρηνικά», εν όψει και της συνάντησης που θα έχει η Συντονιστική Επιτροπή το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Από χθες το πρωί οι αγρότες με τα τρακτέρ τους εγκατέλειψαν τα σημεία προσυγκέντρωσης που είχαν οριστεί στα χωριά τους και πήραν το δρόμο για τον κόμβο της Μαραθιάς, όπως είχε αποφασιστεί και στην τελευταία συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας.

Περιμένουν και άλλα τρακτέρ

Τα τρακτέρ παρατάσσονται κατά μήκος της εθνικής οδού Πατρών- Πύργου και στις παράλληλες οδούς και μπορεί χθες το μεσημέρι η συμμετοχή να μην ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, οι εκτιμήσεις των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής ωστόσο, είναι ότι σήμερα θα διπλασιαστεί η δύναμη και καθημερινά θα ενισχύεται το μπλόκο με νέα τρακτέρ.


Προς το παρόν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα έχουν επιλέξει να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους και δεν είναι στα σχέδιά τους ο αποκλεισμός της εθνικής οδού. Όλα θα κριθούν στη συνάντηση με τον Υπουργό, ενώ αναμένονται και οι αποφάσεις του Πανελληνίου συντονιστικού οργάνου.

Να γίνει πράξη η δέσμευση

Ερωτηθείς για το τι περιμένουν από τη συνάντηση με τον Υπουργό, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού κ. Ανδρέας Τσουκαλάς ανέφερε ότι αυτό που ζητούν οι αγρότες είναι να γίνει πράξη η δέσμευση του Υπουργού και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να μην έχουν να φοβηθούν τίποτα από τα νέα μέτρα.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε πανελλαδικό επίπεδο θα κινηθούν και οι αγρότες της Ηλείας, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει κινητοποίηση στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμμετοχή αγροτών από ολόκληρη την Ελλάδα.

Προς το παρόν οι αγρότες τηρούν στάση αναμονής και οι εξελίξεις αναμένονται από Δευτέρα, ενώ καλούν όλους τους αγρότες του νομού να ενισχύσουν το μπλόκο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ