2015-10-17 16:24:43
Φωτογραφία για Βόμβα διπλής διατρητικής κεφαλής ανέπτυξε η Τουρκία για τα σπήλαια-κρησφύγετα του ΡΚΚ
Βόμβα διπλής διατρητικής κεφαλής ανέπτυξε η Τουρκία ώστε όπως ισχυρίζεται να  μπορούν να πλήξουν το εσωτερικό σπηλιών που χρησιμοποιούν οι Κούρδοι αντάρτες του ΡΚΚ.

Ο υπουργός Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας κ. Φικρί Ισίκ είπε ότι η Τουρκία παρήγαγε την πιο επιτυχημένη βόμβα διπλής διατρητικής κεφαλής:«Ας σκεφτούν εκείνοι από εδώ και το εξής, όταν γίνεται αεροπορικός βομβαρδισμός δεν θα μπορούν πια να πουν “θα μπω στη σπηλιά και θα βγω όταν τελειώσει”. Η πρώτη κεφαλή μπορεί να διατρήσει μπετόν πάχους 2 μέτρων ενώ η δεύτερη χτυπά το στόχο πίσω από το τοίχο. Οι τρομοκράτες δεν θα είναι πια ασφαλείς ούτε στις σπηλιές»,  είπε σύμφωνα με το ρεπορτάζ της  τουρκικής κρατικής τηλεόρασης.

Τα πυρομαχικά με διατρητικές βόμβες  αναπτύχθηκε από την TUBITAK και πλασάρονται ως ειδικά για σήραγγες και σπηλιές. Εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας έχουν σημειώσει σημαντική συγκέντρωση στελεχών  της οργάνωσης ΡΚΚ σε φυσικά κρησφύγετα που έχουν δημιουργηθεί από το άνοιγμα  σήραγγας
. Το βάθος της σήραγγας είναι, λένε,  20-25 μέτρα, ένα τούνελ που μέσα πηγαίνει ζιγκ-ζαγκ καθώς  και πάνω / κάτω. Το πάνω τμήμα είναι δύο μέτρα βάθος. Με τον τρόπο αυτό το άνω τμήμα εμποδίζει την αποτελεσματικότητα  του συμβατικού πυρομαχικού και δεν επηρεάζεται από την πίεση στην περίπτωση του βομβαρδισμού, αναφέρεται. Το νέο πυρομαχικό της TUBITAK που αναπτύχθηκε τώρα μπορεί  να καταστρέφει  τέτοιους στόχους.

Ο κ. Ισίκ που έδωσε πληροφορίες για τα προγράμματα αμυντικής βιομηχανίας, είπε επίσης  ότι προωθούν μια εργασία για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι όλοι οι αμυντικοί φορείς συνεργάζονται.«Με το πρόγραμμα θα εντοπίζονται και θα εξουδετερώνονται από απόσταση βόμβες, νάρκες, παγίδες και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Προωθούμε μαζί με τις ενδιαφερόμενες κρατικές υπηρεσίες πάρα πολλές εργασίες από τον εντοπισμό των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών μέχρι την εκ των προτέρων διαπίστωση των επικοινωνιών.»

Τέλος ο κ. Ισίκ είπε ότι η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα πέρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που θα συναρμολογήσει όπλα στα πολεμικά αεροσκάφη F-35.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ