2015-10-18 04:12:05
Φωτογραφία για Έρευνα για τα...σγουρά μαλλιά
Ναι, αυτή η επιστημονική έρευνα είναι πραγματικά για… τρίχες! Ερευνητές του Πανεπιστημίου Purdue, στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισαν να κάνουν μια έρευνα για τη χρήση του θερμού αέρα προκειμένου να τιθασεύουν οι μπούκλες.

Λόγω της χρήσης πολύ θερμού αέρα, θα μαλλιά συχνά καταστρέφονται και χάνεται ο φυσικός κυματισμός τους. Οι επιστήμονες όμως αποφάσισαν να βρουν τη χρυσή… τομή ανάμεσα στο χρόνο, τη θερμότητα και το στυλ!  Εργάζονται ακριβώς πάνω στο πόση θερμότητα και για πόση ώρα πρέπει να χρησιμοποιείται ανάλογα με τον τύπο μαλλιών ώστε να μην καταστρέφονται.

Η ομάδα χρησιμοποίησε ένα μικροσκόπιο με υπέρυθρες ακτίνες, μια κάμερα με υπέρυθρες ακτίνες, έναν ρομποτικό βραχίωνα και άλλα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας προκειμένου να μελετηθούν τα μαλλιά. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν πώς αντιδρούν τα μαλλιά στη θερμότητα ανάλογα με τους διαφορετικούς παράγοντες στους οποίους περιλαμβάνονται το εμβαδόν διατομής των ινών της τρίχας και ο βαθμός της μπούκλας.


Μέσω της κάμερας υπέρυθρης ακτινοβολίας εντοπίζεται η θερμοκρασία στην οποία η τρίχα αρχίζει να αλλάζει συμπεριφορά. Αυτό το οποίο μετρούν είναι πώς αναπτύσσεται η θερμοκρασία στο σκέλος της τρίχας, καθώς προχωρά το σίδερο ισιώματος πάνω του.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως η επιστήμη της τρίχας είναι γεμάτη προκλήσεις. Για την ώρα, η ομάδα των ερευνητών αποφαίνεται με ασφάλεια πως τα μαλλιά των Αφροαμερικανών είναι πολύ πιο ευαίσθητα στην έκθεση στη θερμότητα σε σχέση με τα μαλλιά των ανθρώπων από την καυκάσια φυλή.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ