2015-10-18 16:18:06
Φωτογραφία για Τα ραβασάκια για τα ανασφάλιστα πήραν το δρόμο της επιστροφής
Το δρόμο της επιστροφής πήραν για άλλη μία φορά τα ραβασάκια για τα ανασφάλιστα που θα έστελνε το Υπουργείο Οικονομικών στου κατά παράβαση του νόμου οδηγούς των οχημάτων. Η πολυσυζητημένη υπόθεση από την ΕΑΕΕ και το Επικουρικό Κεφάλαιο για την πάταξη των ανασφάλιστων οχημάτων φέρεται και πάλι να μπαίνει στις καλένδες.

Η αφορμή εδόθη αυτή την φορά μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με την γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου και την ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εις βάρος της για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Η Κατερίνα Σαββαϊδου λίγο πριν τις εξελίξεις φέρεται να είχε ζητήσει να σταλούν τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα ή να ετοιμάζονταν να θέσει σε πλήρη λειτουργία τον μηχανισμό.

Η αποστολή των προστίμων είχε καθυστερήσει λόγω της διεξαγωγής των εκλογών το περασμένο μήνα, καθώς κανείς από τους πολιτικούς δεν ήθελε να “μαυρίσει” την υποψηφιότητα του για χάρη των Επαγγελματικών Ενώσεων και Ιδιωτικών Ασφαλιστικών που βλέπουν να χάνονται σίγουρα έσοδα από τα ταμεία τους.


Μέχρι σήμερα η υπόθεση των ανασφάλιστων έχει ατυχή έκβαση καθώς παρά τις σίγουρες “φωνές” που ακούγονται ανά δίμηνο, τρίμηνο, ουδεμία ουσιαστική κίνηση έχει γίνει προκειμένου το σχέδιο για τον εντοπισμό των οχημάτων αυτών να πάρει σάρκα και οστά.

Αποσπασματικές χωρίς συνέχεια είναι και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει η τροχαία για επιτόπιους ελέγχους, καθώς οι διαδικασίες των ελέγχων διαρκούν μικρό χρονικό διάστημα.

Και, ακόμα βέβαια δεν έχει αποδειχτεί πλήρως αν έχουν γίνει αξιόπιστα οι διασταυρώσεις των οχημάτων και, αν το σύστημα εντοπισμού έχει λειτουργήσει σωστά.

Χαρακτηριστική ήταν πριν δύο χρόνια σχεδόν η δήλωση στο Sofokleousin του τότε γενικού γραμματέα Δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη, πως δεν είχε ολοκληρωθεί η απόκτηση των απαραίτητων μηχανημάτων, λογισμικού και η εκπαίδευση του προσωπικού για την υποστήριξη της προσπάθειας αυτής.

Πάντως σύμφωνα με τελευταία στοιχεία που προκύπτουν τα ανασφάλιστα οχήματα το τελευταίο διάστημα μειώθηκαν. Μένει να λειτουργήσει ο μηχανισμός ώστε να εκμηδενιστεί το φαινόμενο όπως υποστηρίζουν οι αρχές και τα λόγια να γίνουν πράξεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ