2015-10-18 21:27:06
Φωτογραφία για Λαοθάλασσα διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο [photos]
Eκατοντάδες Κερκυραίοι μαζί με τα παιδιά τους... ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις που έχουν φέρει στα όρια λειτουργίας του το Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Την πρωτοβουλία πήρε ομάδα πολιτών που, μέσα από το Facebook, δημιούργησε συντονιστική επιτροπή η οποία, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Κέρκυρας και αφορμή τον κίνδυνο λουκέτου στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, έδωσαν το πρωί ραντεβού στο χώρο του ιδρύματος.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, τόσο ιατρικό όσο και νοσηλευτικό, είναι μεγάλες με αποτέλεσμα πολλές κλινικές να υπολειτουργούν ενώ άλλες, όπως η παιδιατρική και η μονάδα τεχνητού νεφρού να αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες των ασθενών.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Σπύρος Κασσίμης, η Παιδιατρική Κλινική έχει μείνει με μόλις δύο ιατρούς οι οποίοι μάλιστα έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από το ΕΣΥ λόγω της κατάστασης που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν, ενώ μεγάλο είναι και τπ πρόβλημα με τις νοσηλεύτριες, αφού ειδικά στις βραδινές βάρδιες καλούνται να εξυπηρετήσουν μόνες τους ολόκληρες πτέρυγες!


Οι ελλείψεις δεν αποτελούν τωρινό φαινόμενο αλλά δεν έχουν αντιμετωπιστεί εδώ και πολλά χρόνια, ενώ την τελευταία πενταετία οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έχουν προχωρήσει πολλές φορές σε απεργιακές κινητοποιήσεις με μοναδικά αιτήματα τη στελέχωση του ιδρύματος.

Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων των ιατρών με τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα.

Η ΕΓΕΣΥΚ

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας αναφέρει: «Ευχαριστούμε όλους στέκονται δίπλα μας και κυρίως δίπλα στο νοσοκομείο τους. Με αυτό τον κόσμο που σήμερα κύκλωσε το νοσοκομείο μας, ως παρακαταθήκη θα απαιτήσουμε μεσα στις επόμενες ημέρες ακόμα πιο δυνατοί, τη στελέχωση του σε ιατρούς προσωπικό, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των εργαστηρίων του.

Το γεγονός ότι περισσότεροι από 700 άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους και έφτασαν μέχρι το κοντόκαλι για να στηρίξουν το νοσοκομείο και τους εργαζόμενους τους για εμάς αποτελεί δείγμα ότι οι αγώνες μας έχουν ανταπόκριση.

Ας ανοίξουν τα αυτιά τους και οι υπεύθυνοι της πολιτείας, για να μην κλείσει η Παιδιατρική και να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό όργανο του νησιού μας. Εμείς ως ένωση γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας θα δώσουμε μάχη για αυτό το σκοπό.

Καλούμε τον κόσμο αυτό που σήμερα βρέθηκε στο ΓΝ Κέρκυρας και ακόμα όσους σήμερα δεν μπόρεσαν να φτάσουν μέχρι το νοσοκομείο, να επαγρυπνούν μέχρι την οριστική αποφυγή του κλεισίματος της Παιδιατρικής και την στελέχωση του νοσοκομείου. Σήμερα κερδίσαμε μια μάχη, ο αγώνας είναι μπροστά μας».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ