2015-10-18 22:56:23
Φωτογραφία για Σκληρά ναρκωτικά στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ ''George H.W. Bush''
Υπόθεση με βαριά ναρκωτικά στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ερευνά ομοσπονδιακό δικαστήριο της πολιτείας Βιρτζίνια, καθώς νεαρά στελέχη του αμερικανικού Ναυτικού πωλούσαν ή προμηθεύονταν σκληρές ναρκωτικές ουσίες όπως ηρωίνη και υπνωτικά χάπια, εντός του  πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush, του νεώτερου αεροπλανοφόρου κατηγορίας Νίμιτς των ΗΠΑ !

Πρόκειται για ένα ζευγάρι όπου ο σύζυγος εργαζόταν στο αεροπλανοφόρο και η σύζυγός του κατάφερε να περάσει τις απαγορευμένες ουσίες, όταν την περασμένη άνοιξη ήταν ελλιμενισμένο στην  Ναυτική Βάση Norfolk  όπου πραγματοποιούνταν εργασίες συντήρησης, ουσιαστικά μετά το πρώτο μεγάλο επιχειρησιακό του ταξίδι.Πρόκειται για μια πλωτή πόλη με 3.500 άτομα.

Η δραστηριότητά τους αυτή αποκαλύφθηκε όταν νεαρή κοπέλα έμεινε αναίσθητη μετά από χρήση των ουσιών που προμηθεύτηκε έναντι 150 δολαρίων και σταμάτησε η καρδιά της για 14 λεπτά-  το ιατρικό προσωπικό πετυχε  να την επαναφέρει στην συνέχεια.


Το νεαρό ζευγάρι που παραδέχθηκε απόλυτα την ενοχή του (είχε συλληφθεί τον Αύγουστο), αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 20 έτη. Η ποινή του θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Στη Σούδα και στον Πειραιά 

Τον Μάρτιο του 2014   το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ  George HW Bush (CVN 77) ειχε πλεύσει στα νερά μας και είχε πιάσει Σούδα και  Πειραιά στο πλαίσιο  μιας αποστολής στην Μεσόγειο και την Αραβική Θάλασσα,στην περιοχή ευθύνης του 5ου και 6ου Αμερικανικού Στόλου.Είχε πάρει μέρος στην εκπαίδευση με τις Φρεγάτες “ ΈΛΛΗ “και “ΑΙΓΑΙΟΝ” του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Το αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ USS George HW Bush ( CVN 77 ) ειχε αποπλεύσει από την  Ναυτική Βάση Norfolk  και μεταξύ των καθηκόντων του θα είναι και η  υποστήριξη της επιχείρησης « Διαρκής Ελευθερία» στο Αφγανιστάν . Συνοδευόταν  από ομάδα σκαφών που συνθέτουν την  Carrier Strike Group.Κατά την παραμονή του στα ελληνικά νερά βλάβη παρουσίασε στα υδραυλικά του ένα μαχητικό Αμερικάνικο F/A-18 με αποτέλεσμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Βάση της Σούδας 

  Το USS George HW Bush (CVN-77) είναι το 10ο και τελευταίο Νίμιτς-class αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ  και έχει πάρει το όνομά του προς τιμή  του 41ου Πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και πρώην διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών George HW Bush , ο οποίος ήταν πιλότος κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.. Η κατασκευή άρχισε το 2003  στο ναυπηγείο της Northrop Grumman Newport News, Dry Dock 12 , ολοκληρώθηκε το 2009 με κόστος 6.200 εκατομμύρια δολάρια. Η πρώτη αποστολή ξεκίνησε το 2011.

Φέρει το... επιθετικό ψευδώνυμο "Εκδικητής"Με μήκος σχεδόν 333 μέτρα, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του υπερβαίνει τους 30 κόμβους, έχει εκτόπισμα που υπερβαίνει τους 100.000 τόνους, και μπορεί να κινείται επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ