2015-10-19 10:03:20
Φωτογραφία για «Χαράτσι» 100 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες
«Χαράτσι» 100 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος μήπως και σωθεί ο ΟΑΕΕ, που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Αυτή δεν θα είναι η μόνη εισφορά που θα πληρώσουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές θα συνδυαστούν πλέον με τα οικονομικά αποτελέσματα που εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος το σχέδιο προβλέπει την καθιέρωση μιας μίνιμουμ εισφοράς -που σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπερβαίνει τα 100 ευρώ το μήνα- και από εκεί και πάνω ο κάθε ασφαλισμένος θα πληρώνει την εισφορά που αντιστοιχεί στον τζίρο που πραγματοποιεί ή στα κέρδη που δηλώνει. Σε κάθε περίπτωση τα 100 ευρώ της ελάχιστης εισφοράς θα είναι το ελάχιστο ποσό καταβολής, ακόμη κι αν εμφανίζει μηδενικά κέρδη λόγω ζημιών!

Από εκεί και πέρα, η καταβολή της υπόλοιπης εισφοράς θα τον διασφαλίζει με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα είναι το βασικό κομμάτι πάνω στο οποίο θα στηριχθεί ο υπολογισμός της σύνταξης.

Με τον τρόπο αυτό άλλοι θα πληρώνουν περισσότερα και άλλοι λιγότερα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ