2015-10-19 10:27:17
Φωτογραφία για Αμφίβολο εάν θα γίνουν οι 226 προσλήψεις στα νοσοκομεία
Της Νικολέτας Ντάμπου

Αμφίβολο πότε θα πραγματοποιηθούν οι νέες προσλήψεις 226 θέσεων τακτικού προσωπικού για την στελέχωση των νοσοκομείων αφού δεν έχουν πάρει ΦΕΚ . Ενώ, ο αριθμός αυτός δεν ανακουφίζει το δημόσιο σύστημα υγείας «ούτε για αστείο», όπως είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Σκουτέλης, στη Νικολέτα Ντάμπου και το LIFE2DAY. 

Yποσχέσεις χαρακτηρίζει την προκήρυξη 226 θέσεων τακτικού προσωπικού για την στελέχωση των νοσοκομείων καθώς και των άλλων 759 θέσεων , την εβδομάδα αυτή αλλά και 2440 μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων – γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, το επόμενο διάστημα ο κ. Σκουτέλης αφου από το 2008 οι νοσηλευτές ακούνε ευχολόγια και υποσχέσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, από τον κ. Τσίπρα που υποσχόταν 4.500 χιλιάδες προσλήψεις. 

Την έντονη απαισιοδοξία του για το αν θα πραγματοποιηθούν τελικά οι 226 προσλήψεις τακτικού προσωπικού για τη στελέχωση των νοσοκομείων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Σκουτέλης, στο LIFE2DAY. Σχετικά με το ζήτημα ο κ. Σκουτέλης μας είπε ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν έχουν πάρει ΦΕΚ και είναι άγνωστο το πότε θα πραγματοποιηθούν. 


Όπως μας είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών, οι θέσεις αυτές δεν αρκούν για να ανακουφίσουν το δημόσιο σύστημα υγείας «ούτε για αστείο», ενώ υπογράμμισε, ότι για να λειτουργήσουν σωστά σήμερα τα νοσοκομεία, το σύστημα έχει ανάγκη από 15.000 νοσηλευτές και 15.000 βοηθούς ΔΕ. 

Η προκήρυξη αφορά νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για τις δομές υγείας της 1ης, 2ης, 3ης, 4ης και 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 

Από τις 226 θέσεις εργασίας που προκηρύχθηκαν, στην κατηγορία υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.), αναλογούν 101 θέσεις βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού (βοηθών θαλάμου, μεταφορέων ασθενών, νεκροτόμων -σαβανωτών−αποτεφρωτών, νοσοκόμων), επιμελητών, προσωπικού καθαριότητας (πλυντών και πλυντριών) και εργατών, ενώ στην κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Π.Ε.) αναλογούν 125 θέσεις ακτινοφυσικών−φυσικών ακτινοφυσικής, διαιτολόγων, διοικητικού−οικονομικού, φαρμακοποιών και χημικών−βιοχημικών−βιολόγων, εκ των οποίων, οι θέσεις που θα καλύψουν οι Νοσηλευτές, είναι μόλις 34 ΠΕ, δηλαδή, πανεπιστημιακής εκπαιδεύσεως, ενώ δεν προβλέφθηκε καμία θέση για νοσηλευτές από ΤΕ, δηλαδή από ΤΕΙ. Την εβδομάδα αυτή, αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη άλλων 759 θέσεων . 

Επίσης, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν άλλες 2440 μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων – γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος σχολίασε ότι από το 2008 οι νοσηλευτές ακούνε ευχολόγια και υποσχέσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, από τον κ. Τσίπρα που υποσχόταν 4.500 χιλιάδες προσλήψεις. Απευθυνόμενος στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο Πρόεδρος των Νοσηλευτών Ελλάδος, κάνει έκκληση για προσλήψεις νοσηλευτών, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «δεν μπορούμε άλλο». 

Σχετικά με την ανανέωση των 170 συμβάσεων, των νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για 20 ημέρες, ο κ. Σκουτέλης, θεωρεί την κίνηση αυτή «μπάλωμα αίσχιστου είδους», το οποίο δεν θα οδηγήσει πουθενά, καθώς αν δεν γίνουν μόνιμες προσλήψεις οι ΜΕΘ θα κλείσουν .

Πηγή www.life2day.gr: http://www.life2day.gr/2015/10/amfivolo-ean-tha-ginoun-oi-226-proslipseis-sta-nosokomeia/
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ