2015-10-19 11:14:07
Φωτογραφία για Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος των ιδιοκτητών σχολείων [photo]
Ο Χαράλαμπος Κυραϊλίδης επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, παίρνοντας το «πράσινο φως» να συνεχίσει τη «μάχη» με τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, ώστε να μην επιβληθεί η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι σχολάρχες πραγματοποίησαν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου αρχαιρεσίες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και αμέσως μετά  τα αποτελέσματα συνεκλήθη το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο, με ομόφωνη απόφαση, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Κυραϊλίδης Χαράλαμπος    Πρόεδρος

Κακαδιάρης Χριστόδουλος    Α’ Αντιπρόεδρος

Γκροζούδης Χρήστος    Β’ Αντιπρόεδρος

Μανθόπουλος Γεώργιος    Γ’ Αντιπρόεδρος

Παναγιωτόπουλος Αλκιβιάδης    Γενικός Γραμματέας

Καίσαρης Ηλίας    Ταμίας

Γείτονας Χρήστος    Μέλος

Δούκας Κωνσταντίνος   Μέλος


Ζαχοπούλου Αικατερίνη    Μέλος

Καράμαλης Παναγιώτης    Μέλος

Κορυφίδης Ιωάννης    Μέλος

Λιναρδάτος Γεώργιος    Μέλος

Σάββας Στυλιανός    Μέλος

Επιστολή γονέων στους αρχηγούς των κομμάτων

Εν τω μεταξύ, επιστολή προς τους αρχηγούς 6 κοινοβουλευτικών κομμάτων (ΝΔ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων) έστειλαν οι σύλλογοι γονέων ιδιωτικών σχολείων, ζητώντας να μην επιβληθεί το μέτρο και αναπτύσσοντας όλες τις αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια εκπαίδευση. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Οι γονείς των 85.000 µαθητών και µαθητριών, που φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία, εκφράζουµε την ανησυχία µας γιατί δεν έχει καταργηθεί το µέτρο της επιβολής ΦΠΑ στις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Πολύ περισσότερο, όταν κατά του µέτρου έχει ταχθεί το σύνολο των πολιτικών δυνάµεων της χώρας.

Η µεγάλη πλειοψηφία των γονέων που στέλνουµε τα παιδιά µας σε ιδιωτικά σχολεία δεν ανήκουµε στην «πλουτοκρατία», αλλά στη µεσαία τάξη, είµαστε σκληρά εργαζόµενοι και µε συνεχώς συρρικνούµενα εισοδήµατα. Καταβάλλουµε, µέσω της

ετήσιας φορολόγησής µας αλλά και του τεκµηρίου για το Ιδιωτικό Σχολείο, στο κράτος, το µερίδιο που µας αναλογεί για τη δηµόσια εκπαίδευση των παιδιών µας, χωρίς όµως να κάνουµε χρήση της αντίστοιχης παροχής, στηρίζοντας µε αυτό τον τρόπο και το δηµόσιο σχολείο. Άλλωστε η Παιδεία είναι δηµόσιο αγαθό συνταγµατικά κατοχυρωµένο και η πρόσβαση σε αυτή σύµφωνα και µε τις ευρωπαϊκές οδηγίες πρέπει να γίνεται µε τους πιο οικονοµικούς όρους και χωρίς εφαρµογή ΦΠΑ.

Επιπλέον το ανθρώπινο δικαίωµα της ελεύθερης επιλογής του κάθε γονέα για την εκπαίδευση του παιδιού του, σαφώς δεν πρέπει να «τιµωρείται» µε την επιβολή ΦΠΑ.

Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα έχει πολλές και εξαιρετικά βλαπτικές συνέπειες:

Για χιλιάδες παιδιά, που θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο.

Για τη Δηµόσια Εκπαίδευση, που θα κληθεί να καλύψει τις ανάγκες αυξηµένου αριθµού µαθητών και µαθητριών, µε αντίστοιχη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισµού.

Για εκατοντάδες εργαζόµενους κι εργαζόµενες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που θα βρεθούν στην ανεργία.

Για εκατοντάδες χιλιάδες γονείς, που θα δούµε να ανατρέπεται πλήρως ο οικογενειακός µας προγραµµατισµός, ειδικά στα µέσα της σχολικής χρονιάς.

Όλα αυτά πρέπει και µπορούν να αποφευχθούν, µε την κατάργηση του µέτρου. Αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ