2015-10-19 12:34:09
Φωτογραφία για «Ο ΛΙΓΟΤΕΡΟ... ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ»
Η ομάδα που θα διαχειριστεί την πίεση θα φύγει νικήτρια στο αποψινό ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Η διαχείριση της πίεσης είναι κομβική για καθέναν από τους δύο «αιώνιους» στο αποψινό ματς για την 2η αγωνιστική της Basket League, όπως δήλωσε ο προπονητής της Κηφισιάς, ο οποίος επισήμανε πως οι δύο μονομάχοι είναι ακόμη ανέτοιμοι, ενώ αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία και την ανανέωση που έγινε φέτος στο δυναμικό της.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους ποδοσφαιρικούς... προπονητές που θαυμάζει για τον τρόπο που λειτουργούν.

Αναλυτικά, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για:

-το αν για την περσινή κακή πορεία της Κηφισιάς φταίει η διαχείριση της ήττας από τον Ολυμπιακό: «Η διαχείριση είναι ένα σημαντικό κομμάτι πλέον στον αθλητισμό. Δεν θα έλεγα ότι η νίκη επί του Ολυμπιακού πέρσι μας στοίχισε
. Έγιναν άλλα πράγματα… Ελπίζω φέτος να πάμε καλύτερα. Δε νομίζω πως έγινε κάτι συγκεκριμένο πέρσι σαν λάθος. Μετά τον Ολυμπιακό η ομάδα έκανε σημαντικές νίκες, δεν σταμάτησε εκεί. Μετά από εκεί δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα που δεν άφησαν την ομάδα να πετύχει το στόχο που είχε θέσει. Μην προσπαθούμε να βρούμε εξηγήσεις σε όλα. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να τα υπολογίσεις».

-την ανανέωση της Κηφισιάς: «Φέτος κάναμε μια διαφορετική προσπάθεια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με το προηγούμενο μοντέλο η ομάδα έφτασε στο ταβάνι της και τώρα βάλαμε έναν καινούριο στόχο με τη διοίκηση. Μετά από εννιά χρόνια στην ομάδα, ήθελα κι εγώ κάτι καινούριο να με συναρπάσει. Έχουμε βάλει πολλούς νέους παίκτες, αφού πλην του Μαυροειδή όλα τα άλλα παιδιά είναι μέχρι 25 και όλοι περιμένουμε να δούμε πού θα μας οδηγήσει».

-τον Λίνο Χρυσικόπουλο: «Ο Χρυσικόπουλος έχει χαρακτηριστικά που σπανίζουν σε αθλητή μπάσκετ. Είναι ένα παιδί 2,05μ., με μεγάλο άνοιγμα χεριών, με πολύ καλό χειρισμό της μπάλας, μπορεί να παίξει με το ένστικτο και την τακτική. Είχε πολλές ατυχίες, αφού πριν 4-5 χρόνια ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη. Όμως ήταν πρόβλημα, για μένα, πως κρυβόταν πίσω από τα προβλήματα τραυματισμών. Συζητήσαμε το καλοκαίρι, του έδειξα εμπιστοσύνη και μέχρι τώρα μας βοηθά αρκετά. Πιστεύω πως αν συνεχίσει με την ίδια προσπάθεια και το ίδιο πάθος που κάνει τώρα, μπορεί να βοηθήσει και το ελληνικό μπάσκετ».

-το πώς προσεγγίζει ένα παιχνίδι με μεγάλο αντίπαλο: «Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που 9 στις 10 φορές κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να πας στο Καραϊσκάκη ή στη Λεωφόρο, να στήσεις ένα τοίχος και να μη χάσεις. Σε αυτά τα ματς οι νέοι παίκτες παίζουν με έξτρα κίνητρο, γιατί θέλουν να τους δουν οι μεγάλες ομάδες. Ακόμη κι αν δεν κερδίσεις, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πάρεις από το παιχνίδι. Η προσέγγιση κατά την προπονητική σου εβδομάδα πρέπει να είναι η ίδια, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος».

-ποιους προπονητές ποδοσφαίρου θαυμάζει στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τον τρόπο δουλειάς τους: «Ο άνθρωπος που μου αρέσει ο τρόπος που λειτουργεί και που αναπτύσσει την ομάδα του είναι ο Αναστασίου. Έχει δώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις ιδέες του, αλλά έχει και θέματα, καθώς είναι σε μια δύσκολη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Από ξένους μού αρέσει ο τρόπος που λειτουργεί ο Γκουαρντιόλα. Ξέρουμε τι μεθοδολογία ακολουθεί κι έχει τον απόλυτο έλεγχο, πράγμα που δεν είναι εύκολο».

-το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Τα ντέρμπι θέλουν πνευματική συγκέντρωση κι αυτός που έχει το λιγότερο άγχος θα επικρατήσει. Στο ματς του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός είχε το πρέπει, αλλά ήταν πολύ άτυχος, καθώς έχασε πολλά σουτ υπό καλές προϋποθέσεις. Όλες οι ομάδες δεν έχουν βρει ρυθμό. Οι καλές ομάδες περίμεναν καιρό τους παίκτες από το Ευρωμπάσκετ και πρέπει να φτιάξουν τις συνεργασίες τους, οι δε μικρότερες ομάδες σχημάτισαν αργά τα ρόστερ τους κι αναγνωρίζουν τώρα πώς λειτουργούν. Τεχνικά ό,τι και να πούμε αυτή τη στιγμή είναι βιαστικό. Ο Ολυμπιακός θα παίξει καλά στην άμυνα, αλλά το ζητούμενο για εκείνον είναι να φτάσει σε πιο υψηλό σκορ. Ο Παναθηναϊκός θα δώσει μεγάλη έμφαση στην εκτέλεση και τη δημιουργία του Σπανούλη, που δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά ανά πάσα στιγμή. Ο Χάκετ και ο Στρόμπερι δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί και είναι λογικό το παιχνίδι να περάσει από τα χέρια του Σπανούλη. Ο Πρίντεζης θα είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τον Ολυμπιακό».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ