2015-10-19 21:46:06
Φωτογραφία για Παυλόπουλος: Στο επίκεντρο της ανθρωπότητας και του προορισμού της βρίσκονται ο άνθρωπος και η ειρήνη
Η Μέση Ανατολή μπορεί και πρέπει να γίνει τόπος ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης λαών και πολιτισμών, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης των Αθηνών για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή».

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η διεξαγωγή της διάσκεψης αποκτά καίρια σημασία κυρίως εξαιτίας του ότι λαμβάνει χώρα «σε μια περίοδο μοναδικής ιστορικής κρισιμότητας, η οποία προκύπτει πρωτίστως λόγω του ότι τα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή κλονίζουν επικίνδυνα τα θεμέλια της ειρήνης».

Παράλληλα, όπως επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, λόγω της «έκρηξης» των ροών προσφύγων πολέμου, τα πλήγματα κατά της ειρήνης διαμορφώνουν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, «αυτονοήτως αντίθετης προς κάθε έννοια Πολιτισμού και Δικαιοσύνης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι για τον παγκόσμιο πολιτισμό, το δικαίωμα σε μια ανεκτική πολυθρησκευτική κοινωνία συνιστά αναπόσπαστο τμήμα του και κάλεσε τους Iεράρχες να δώσουν το παράδειγμα στους πολιτικούς ταγούς.

«Εσείς με την σοφία και την ανιδιοτέλεια που σας προικίζει εκ Θεού το ιερατικό σας σχήμα, δώστε το παράδειγμα στους πολιτικούς ταγούς, διατρανώνοντας την θεμελιώδη για το γένος των ανθρώπων αρχή: Στο επίκεντρο της ανθρωπότητας και του προορισμού της βρίσκονται ο άνθρωπος και η ειρήνη», ανέφερε.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ