2015-10-21 01:12:20
Φωτογραφία για Στην τελική ευθεία η διαδικασία αλλαγής της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ
Μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης

Παναγιώτα Καρλατήρα - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ο Σωτήρης Μπερσίμης, αναμένεται να πάρει τα ηνία του ασφαλιστικού οργανισμού, αντικαθιστώντας τον Δημήτρη ΚοντόΗ πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας επρόκειτο να κατατεθεί όπως προβλέπει ο νόμος στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης, ωστόσο η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω του φόρτου εργασιών του Κοινοβουλίου.

Το πρόσωπο που θα εισηγηθεί ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός να αναλάβει το τιμόνι του ασφαλιστικού οργανισμού είναι ο λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Σωτήρης Μπερσίμης. Ο συγκεκριμένος πανεπιστημιακός θεωρείται επιλογή του πρώην υπουργού Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Τους δύο άνδρες είχαν φέρει κοντά –εκτός του ΕΟΠΥΥ- οι κομματικοί δεσμοί του παρελθόντος καθώς ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ.


Το όνομα του κ. Μπερσίμη ως επιλογή για την προεδρία του ΕΟΠΥΥ ακουγόταν από τον περασμένο Απρίλιο. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε καταλήξει στο κ. Μπερσίμη, μετά από ένα μεγάλο κύκλο ονοματολογίας υποψηφίων, με τελευταίο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Χλέτσο, ο οποίος όμως αρνήθηκε τελικά να αναλάβει το τιμόνι του Οργανισμού.

Η διαδικασία εκ του νόμου προέβλεπε όμως και διαγωνισμό και αξιολόγηση των ενδιαφερομένων για τη θέση. Ο υπουργός Υγείας ανήρτησε στη Διαύγεια εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι πτυχιούχοι ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής, καθώς και διοικητική εμπειρία και κατάρτιση σε διοικητικά ή οικονομικά θέματα υγείας. Από τους υποψηφίους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους επιλέχθηκε ο κ. Μπερσίμης.

Ο νέος πρόεδρος θα αντικαταστήσει τον κ. Δημήτρη Κοντό, ο οποίος θα αποχωρήσει έχοντας τον τίτλο του…μακροβιότερου πρόεδρου του Οργανισμού, καθώς ήταν στην θέση αυτή από τον Ιούλιο του 2013. Ο κ. Μπερσίμης θα παραλάβει, ωστόσο, τα ηνία του Οργανισμού ενώ ο ΕΟΠΥΥ διανύει την πιο δύσκολη φάση της σύντομης «ζωής» του. Η υστέρηση των εισφορών περίθαλψης από τα ασφαλιστικά ταμεία αγγίζει το 1,5 δις ευρώ ενώ σε ανάλογα δυσθεώρητα ύψη είναι και οι οφειλές του προς τους ιδιώτες παρόχους της υγεί
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ