2015-10-21 05:52:07
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ: Μαθητής γυμνασίου χάκαρε το email του Διευθυντή της CIA
Ένας μαθητής γυμνασίου κατάφερε να χακάρει τον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διευθυντή της CIA John Brennan. Ο οργανισμός έδωσε ήδη εντολή να παραπεμφθεί το ζήτημα στις αρμόδιες αρχές.

Ένας έφηβος, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ισχυρίστηκε ότι παραβίασε τον λογαριασμό του John Brennan. Κατάφερε έτσι να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα αρχεία. Η εφημερίδα ανέφερε επίσης στο δημοσίευμα πως στον λογαριασμό υπήρχαν οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και άλλες προσωπικές πληροφορίες πολλών κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας πληροφοριών. "Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές που έχουν κυκλοφορήσει στα social media και αναφέραμε το θέμα στις αρμόδιες αρχές", δήλωσε εκπρόσωπος της CIA.

Υπενθυμίζεται πως πριν προσχωρήσει στη CIA το 2013, ο John Brennan ήταν κορυφαίος σύμβουλος της εσωτερικής ασφάλειας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα. Έχει μεγάλη προϋπηρεσία σε πόστα που σχετίζονται με τις μυστικές υπηρεσίες και την εθνική ασφάλεια.

Η ειρωνεία είναι πως έχει αφιερώσει επιπλέον πόρους για την ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων της CIA, τόσο για την υποστήριξη των αποστολών της όσο και για την καλύτερη προστασία του οργανισμού από κυβερνοεπιθέσεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ