2015-10-21 13:08:55
Φωτογραφία για Η Περαία ζει τον εφιάλτη της κακοκαιρίας μέσα στο σκοτάδι
Σε πλωτό δρόμο έχει μετατραπεί για μια ακόμα φορά η οδός Ανθέων, ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της Περαίας Τα νερά της βροχής μετέτρεψαν σε χείμαρρο το οδόστρωμα , λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων, ενώ οι χαλασμένες λάμπες κατά μήκος της οδού κράτησαν βυθισμένη την περιοχή στο σκοτάδι και η νύχτα για τους κατοίκους εξελίχθητε πάλι σε εφιάλτη.

Απροσπέλαστος ήταν ο δρόμος διπλής κατεύθυνσης κατά μήκος τετρακοσίων μέτρων ενώ στη διασταύρωση με τη Ξενίου Διός, δημιουργήθηκε για μια ακόμη φορά η απέραντη λίμνη.

Η περιπέτεια που ζουν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής εδώ και αρκετά χρόνια είναι άνευφ προηγουμένου αφού η Δημοτική Αρχή παραμένει απλός θεατής στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, κατά την πρόσφατη έντονη βροχόπτωση ο συγκεκριμένος δρόμος γέμισε λάσπη ενώ για μια ακόμη φορά τα συνεργεία καθαρισμού δεν εμφανίστηκαν όπως οφείλουν, να καθαρίσουν το βούρκο από τα πεζοδρόμια.


.

Ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο αποτελεί η είσοδος της πόλης από την πλευρά των πρώην εγκαταστάσεων της ΕΡΤ κυρίως όταν βρέχει.

Τις βραδινές ώρες το σκοτάδι είναι πίσσα και αυτό καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία των οχημάτων .Λόγω των υδάτων στο οδόστρωμα ορατός είναι και ο κίνδυνος να παρεκκλίνει κάποιο ιχ από την πορεία του και να καρφωθεί πάνω σε πολυκατοικία.

Στο συγκεκριμένο σημείο οι λάμπες στις κολώνες φωτισμού δεν λειτουργούν εδώ και δύο χρόνια, ενώ όλες οι οικοδομές στην περιοχή είναι ένας εύκολος στόχος επίδοξων διαρρηκτών με τη ζωή εκατοντάδων κατοίκων να βρίσκεται σε ανασφάλεια.

Το πρόβλημα με τις πλημμύρες στην Ανθέων, επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο με την τελευταία ασφαλτόστρωση του δρόμου. Η εργολαβία έβαλε το νέο τάπητα πάνω στον παλιό και σήκωσε το δρόμο κατά πέντε εκατοστά με αποτέλεσμα όταν ο δρόμος πλημμυρίζει, τα νερά ν αγγίζουν στις πυλωτές των οικοδομών.

Αυτές οι τραγελαφικές καταστάσεις προκαλούν την αγανάκτηση όσων διαμένουν στην Ανθέων, ωστόσο η Δημοτική Αρχή φαίνεται ότι παραμένει απαθής ως προς την αντιμετώπισης του προβλήματος.

Τι είναι αυτό που τελικά διακρίνει τη διοίκηση του Δήμου; Ανευθυνότητα ή έλλειψη ικανότητας τη στιγμή μάλιστα που έως τώρα δεν φρόντισε ούτε για την ένταξη του αντιπλημμυρικού έργου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, στρατηγική που ήδη εφαρμόζουν άλλοι Δήμοι;

Την ίδια ώρα όμως οι δημότες καταβάλουν τους φόρους υπέρ του Δήμου Θερμαϊκού ,χωρίς να έχουν ανταποδοτική παροχή υπηρεσιών.

Εάν λοιπόν η διοίκηση του Δήμου θεωρεί ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο, ας παρέμβει μια εισαγγελική αρχή να διερευνήσει τις αστοχίες έργων που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και να διασφαλίσει πρωτίστως την ασφάλεια τους στη συγκεκριμένη περιοχή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ