2015-10-21 13:56:51
Φωτογραφία για Ξανά ρεύμα στο Μυλοπόταμο - Γλίτωσε το μπλακ άουτ η Βιάννος
Οι δήμαρχοι καταβάλλουν ποσά "έναντι" και ψάχνουν τρόπο να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης - Προσωπικές εγγυήσεις ζητάει η ΔΕΗ για να εγκρίνει 100 δόσεις Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο δήμο Μυλοποτάμου, σήμερα το πρωί, αφού χθες ο δήμαρχος Δημήτρης; Κόκκινος κατέβαλε ποσό 38.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής οφειλής. Η ΔΕΗ που αντιμετωπίζει τους δήμους ως ... κοινούς μπαταχτσήδες, αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση και πλεόν ο δήμαρχος στρέφει το βλέμμα στις απαραίτητες διαδικασίες για την υπαγωγή του δήμου στο καθεστώς ρύθμισεις, με 36 δόσεις για την αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού.

Ο δήμαρχος πάντως δεν είναι αισιόδοξος αφού εκτιμά ότι το πρόβλημα ανακυκλώνεται. "Οι δημότες δεν πληρώνουν κι έτσι τον άλλο μήνα τα χρέη προς τη ΔΕΗ θα έχουν υπερβεί τις 500.000 ευρώ" - εκτιμά ο δήμαρχος Μυλοποτάμου.

Την ίδια ώρα ο δήμος Βιάννου απέφυγε το "μπλακ άουτ" καθώς ο δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης κατέβαλε ήδη ποσό 30.000 ευρώ, ανακόπτοντας τη διαδικασία της διακοπής
. Μιλώντας στο Cretalive πάντως εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρει να βρει ακόμη 80.000 ευρώ, που απαιτούνται για τη συμπλήρωση του 10% του συνόλου της οφειλής και να ξεκινήσει τη διαδικασία της ρύθμισης. Ο δήμος Βιάννους ωστόσο επιδιώκει τη ρύθμιση των 100 δόσεων, κάτι που δεν αποκλείει από την πλευρά της η ΔΕΗ με την προϋπόθεση όμως να παρασχεθούν προσωπικές εγγυήσεις, κάτι που όμως θεωρείται αδύνατο.

Την ερχόμενη Παρασκευή ο δήμαρχος Βιάννου θα συναντηθεί με το διευθυντή της ΔΕΗ κ.Παναγιωτάκη σε μια προσπάθεια εξεύρεσης μιας "φόρμουλας" για την επίλυση του προβλήματος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πώς ορίζεται το ταλέντο;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πώς ορίζεται το ταλέντο;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ