2015-10-21 19:54:58
Φωτογραφία για Επιστολή Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ. προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης
Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής 

Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.

Μη κερδοσκοπικό σωματείο

Έδρα: Αλκμάνος 15, Αθήνα 11528

Διεύθυνση αλληλογραφίας: Βάρναλη 7, 151 21 Πεύκη

Τηλ: 6944-307208 FAX: 210-8053797

Email: [email protected]

Email Επιστημονικής Επιτροπής: [email protected]

www.padiatroi-attikis.gr

ΠΡΟΣ τον κο Υπουργό Δικαιοσύνης

Κε Υπουργέ 

Η Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ. είναι η μη κερδοσκοπική Επαγγελματική Ένωση η οποία εκπροσωπεί τους Ελευθεροεπαγγελματίες Παιδιάτρους που δραστηριοποιούνται τόσο εντός όσο και εκτός της Αττικής, αυτοχρηματοδοτούμενη από πόρους των μελών της. Εκ του θεσμικού και καταστατικού της ρόλου η Ένωση, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της συνδρομής και μέριμνας της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών.

Σημαντική ομάδα και ιδιαίτερα ευάλωτος - ευαίσθητος πληθυσμός, είναι τα εγκαταλελειμμένα παιδιά διαφόρων ηλικιών, τα οποία παραμένουν στα δημόσια ιδρύματα, αναμένοντας να υιοθετηθούν στο μέλλον ή να δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια
. Βλέπουμε συχνά εκκλήσεις από τους εργαζομένους, κυρίως στους δημόσιους αυτούς φορείς, για την ενίσχυσή τους με υλικά, κυρίως ρουχισμό συχνά τρόφιμα, παιχνίδια, καύσιμα κλπ, προκειμένου να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των παιδιών.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το διάστημα της παραμονής των εγκαταλελειμμένων παιδιών στα ιδρύματα αυτά, αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή τους, τα οποία δύσκολα θα σβήσουν στο μέλλον. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τίποτα δε μπορεί να αναπληρώσει τη φροντίδα και την προσφορά αγάπης των γονέων, που δίνονται απλόχερα και δημιουργούν ισχυρούς και συγκροτημένους ενήλικες. Όσο φιλότιμη και να είναι η προσπάθεια του ολιγάριθμου προσωπικού των δημοσίων δομών, η ψυχική υγιεινή των παιδιών επιτάσσει την άμεση ένταξή τους στο σύστημα μιας οικογένειας.

Παραλλήλως υπάρχουν πολλές οικογένειες με περίσσευμα αγάπης, οι οποίες αναμένουν καρτερικά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υιοθεσίας και βλέπουν το χρόνο να κυλά αμείλικτος μη επιτυγχάνοντας τον πόθο τους, μπλεγμένοι σε μια δαιδαλώδη και χρονοβόρα διαδικασία. Συχνά απογοητεύονται και παραιτούνται από την προσπάθεια, άλλοτε αγανακτούν, με το ίδιο αποτέλεσμα, αποτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό η μέγιστη προσφορά που μπορεί να γίνει προς την ευαίσθητη ομάδα αυτών των παιδιών.

Κατόπιν όλων των παραπάνω και ευαισθητοποιημένοι θεσμικά εκ της φύσεως της Ένωσης, προσφεύγουμε ενώπιόν Σας, επαφιέμενοι και επικαλούμενοι τόσο την ανθρώπινη ευαισθησία Σας, όσο και την υπηρεσιακή Σας ευσυνειδησία, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το νομοθετικό πλέγμα και η προβλεπόμενη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων γονέων, αφού η υπάρχουσα διαμορφωμένη κατάσταση αποδεικνύεται επιβλαβής, κυρίως για τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας.

Η Ένωση είναι στη διάθεσή Σας, τόσο δια των μελών της όσο και δια του δικηγόρου της, να προσφέρει όπου και σε ότι της ζητηθεί.

Το ΔΣ της Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ