2015-10-21 21:14:05
Φωτογραφία για Ο Κινέζος πρόεδρος μεγάλωσε σε σπηλιά: Πλέον θεωρείται τουριστική ατραξιόν [photos]
Ο Πρόεδρος της Κίνας πέρασε τα εφηβικά του χρόνια ζώντας σε μια σπηλιά σε ένα χωριό κοντά σε βάλτο. Πλέον το πρώην κατάλυμά του έχει μετατραπεί σε τουριστικό αξιοθέατο.

Οι χωρικοί στο Λιανγκτζιάχε στο βόρειο τμήμα της Κίνας, θυμούνται ακόμα τα χρόνια, όταν ένας ψηλός, χλωμός έφηβος δούλευε μαζί τους στα χωράφια και κοιμόταν σε μια ψάθα σε μια σπηλιά γεμάτη ψύλλους.

Εχουν λόγο να θυμούνται σχετικά εκείνες τις ημέρες όλη και περισσότερο τώρα -και να επωφεληθούν οικονομικά από αυτές- τώρα που αυτός ο νεαρός που είχε σταλεί από το Πεκίνο για επτά χρόνια σκληρής εργασίας στο χωριό τους, είναι πλέον πρόεδρος της Κίνας.

Ο Ξι Τζινπινγκ δήλωσε ότι βίωσε την πολιτική αφύπνιση του όταν εστάλη στο Λιανγκτζιάχε στην επαρχία Σαανξί, ως μέρος μιας εκστρατείας του Μάο Τσε Τουνγκ να αναγκάσει το μορφωμένη νεολαία των αστικών κέντρων να ζήσει την αγροτική ζωή. «Πολλές ιδέες και χαρακτηριστικά μου διαμορφώθηκαν στο Λιανγκτζιάχε» είχε παραδεχθεί ο Ξι σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα το 2004.


Αλλά η δύσκολη ζωή στο φτωχό χωριό με μερικές δεκάδες σπίτια ήταν πάρα πολύ για τον 15χρονο Ξι. Η λαχτάρα για τις ανέσεις του σπιτιού του, τον οδήγησαν στο να δραπετεύσει. Ομως με την επιστροφή του στο Πεκίνο, η μητέρα του ενημέρωσε τις αρχές, και τον έστειλαν πίσω για μία επιπλέον περίοδο 6 μηνών αναμόρφωσης.

Σήμερα, οι κάτοικοι του χωριού θυμούνται πώς ο Ξι έκανε ένα σωρό χειρωνακτικές εργασίες, έστηνε καλλιέργειες με τα χέρια του και βοήθησε την κατασκευή ενός φράγματος με τους ντόπιους. «Τότε, η ζωή εδώ ήταν πολύ σκληρή. Κανείς δεν είχε αρκετή τροφή και υποφέραμε πολύ» εξηγεί ο Σι Γιουξίν, κάτοικος του χωριού ο οποίος προσχώρησε στο Κομμουνιστικό Κόμμα μαζί με τον Ξι το 1974, πέντε χρόνια μετά την άφιξή του στο χωριό. «Έκανε τα πάντα για να μας ωφελήσει. Οτι έκανε ήταν για εμάς τους χωρικούς», συνεχίζει, προσθέτοντας ότι θυμάται τον Ξι να κλαίει όταν έφυγε.

Τα τελευταία χρόνια, η σύνδεση του Ξι με τη Λιανγκτζιάχε έχει οδηγήσει σε μια μίνι έκρηξη στην οικονομία του χωριού, όπου οι συγχωριανοί έχουν στήσει ολόκληρη επιχείρηση γύρω από την ιστορία τους, πουλώντας μαχαιροπίρουνα του Ξι και προσφέροντας ένα «Προεδρικό γεύμα» για τους χιλιάδες επισκέπτες που καταφτάνουν κάθε μέρα για να δουν που μεγάλωσε ο πρόεδρος τους.

Το Λιανγκτζιάχε πρόκειται επίσης να αποτελέσει το σκηνικό ενός τηλεοπτικού δράματος 45 επεισοδίων στην κινεζική τηλεόραση, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Shaanxi, αλλά δεν είναι σαφές αν θα έχει σχέση με τη ζωή του Ξι .
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ