2015-10-22 04:42:06
Φωτογραφία για Padel, το νέο εθιστικό σπορ
Ένα άθλημα πολύ διασκεδαστικό που θα το λατρέψετε. Το Padel tennis είναι ένα ανερχόμενο άθλημα που έχει κερδίσει μικρούς και μεγάλους, γιατί η φιλοσοφία του στηρίζεται στα εξής «παρέα, δράση, σκέψη, κίνηση, μυαλό». Αυτή την στιγμή είναι το πιο αναπτυσσόμενο σπορ παγκοσμίως. Είναι ένα διαφορετικό άθλημα που διασκεδάζει και γυμνάζει.

Η ιστορία του ξεκινάει το 1969 από το Ακαπούλκο του Μεξικού, έχει γίνει τόσο δημοφιλές που ο σκοπός του είναι να ενταχθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην Αργεντινή έχει γίνει εθνικό άθλημα της χώρας και στην Ισπανία έχει αποκτήσει τόση δημοτικότητα που τείνει να έρχεται δεύτερο μετά το ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζει άνθιση και στις χώρες της Ευρώπης.

Η ονομασία του προέρχεται από τα Ισπανικά, που padel σημαίνει κουπί, συνυφασμένο με το σχήμα της ρακέτας. Το Padeltennis ή Padel είναι παρόμοιο με το γνωστό σε μας tennis. Οι επίσημοι κανονισμοί είναι παρόμοιοι με του tennis
. Το παιχνίδι παίζεται με 4 άτομα χωρισμένα σε 2 ομάδες, η ρακέτα που χρησιμοποιείται είναι μικρότερη από αυτή στο tennis, περίπου όσο το μέγεθος των ρακετών του BeachTennis, και η μπάλα είναι παρόμοια αλλά με λιγότερο αέρα. Λαμβάνει μέρος σε γήπεδο μισό σε διαστάσεις από του tennis, το όποιο περιφράσσετε με τζάμι που συμμετέχει στο παιχνίδι, όπως αντίστοιχα συμβαίνει με το squash. Το γήπεδο είναι χωρισμένο σε 2 μεριές με φιλέ. Τέλος οι κανόνες του σκορ είναι ίδιοι με του tennis.

Το Padel είναι ένα διασκεδαστικό ομαδικό άθλημα που συνδυάζει το μυαλό με την άσκηση, ή όπως αλλιώς λέγεται από ειδικούς την «Διανοητική εκγύμναση». Ένα βασικό πλεονέκτημα που έχει, είναι ότι μπορούν όλοι να παίξουν ανεξαρτήτως ηλικίας από 5 χρονών έως 75 ετών, και φυσικά όσοι έχουν κουραστεί με τα ίδια και τα ίδια αθλήματα.

Το Padeltennis είναι σπορ εκγύμνασης ολόκληρου του σώματος αν και ενδυναμώνει περισσότερο το κάτω μέρος του σώματος . Οι κινήσεις είναι γρηγορότερες σε σύγκριση με το κλασικό tennis, με αποτέλεσμα να ιδρώνετε πολύ περισσότερο. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζουν τα αντανακλαστικά του αθλητή, εφόσον θα πρέπει να παίρνει γρήγορες αποφάσεις σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο για τις επόμενες κινήσεις, πράγμα που σημαίνει ακόνισμα στη σκέψη και στο μυαλό.

Σύμφωνα με μία μελέτη από το εργαστήριο Φυσιολογία Άσκησης και Διατροφής που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, ανέδειξε ότι για κάθε μισή ώρα ενεργού παιχνιδιού Padeltennis , ο οργανισμός καίει περίπου 120 έως 180 θερμίδες.

Το Padeltennis συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όλες τις ηλικίες για διασκέδαση, φυσική δραστηριότητα και για την εκγύμναση του μυαλού, ανεξαρτήτου των ικανοτήτων του κάθε παίχτη. Είναι ένα άθλημα που θα αγαπήσετε όλοι και είναι ιδανικό και για οικογένειες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ