2015-10-22 09:13:15
Φωτογραφία για Διάγγελμα από την ΕΡΤ σχεδίαζε ο ''Ρουβίκωνας''
Τηλεοπτικό «διάγγελμα» σε απευθείας μετάδοση από στούντιο της ΕΡΤ, είχαν πρόθεση να κάνουν μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, που το απόγευμα της Δευτέρας επιχείρησαν να εισβάλουν στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, απέτρεψαν την εισβολή περίπου 25 ατόμων και προέβησαν σε 9 προσαγωγές. Οι εκτιμήσεις «διαγγέλματος» προήλθαν από τον εντοπισμό ενός κειμένου, που είχε τέτοιο ύφος και χαρακτήρα, στο οποίο κατέγραφαν αιτιολογημένες καταγγελίες για τα μνημόνια και της πολιτικές εξαθλίωσης των πολιτών από τις τελευταίες κυβερνήσεις. Οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας εκτιμούν πως υπήρχε και δεύτερο κείμενο ως... συνέχεια, το οποίο δεν εντοπίστηκε, καθώς κάτοχος πολύ πιθανόν να ήταν άτομο που δεν είχε προσαχθεί.

Στόχος των μελών της συγκεκριμένη ομάδας, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, ήταν η κατάληψη στούντιο, που βρισκόταν σε εξέλιξη ζωντανή δημοσιογραφική εκπομπή, προκειμένου να μεταδώσουν το διάγγελμα τους, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους να μην διακόψουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Αν το συγκεκριμένο σχέδιο είχε στεφθεί με επιτυχία, είναι βέβαιο ότι οι τηλεοπτικές εικόνες θα είχαν αναπαραχθεί από δίκτυα του εξωτερικού, κάτι που θα επέφερε σοβαρούς κλυδωνισμούς στην αστυνομική και πολιτική ηγεσία, ενδεχομένως και... έκτακτες κρίσεις ή απομακρύνσεις στελεχών της. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ