2015-10-22 14:53:56
Φωτογραφία για Το κλίμα ανησυχεί και τους ασφαλιστές! Συμφέρει ακόμη η ασφάλιση έναντι
φυσικών καταστροφών;
Η προσεχής Διεθνής Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα θα οδηγήσει στο Παρίσι και εκπροσώπους μεγάλων ασφαλιστικών οργανισμών με ένα ερώτημα: Συμφέρει ακόμη η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών;

Όταν δονείται η γη στη Χιλή επικρατεί αναβρασμός στο Μόναχο, όπου έχει την έδρα της ο μεγάλος γερμανικός όμιλος αντασφαλίσεων Munich Re. Καμία άλλη εταιρεία στον κόσμο δεν μαζεύει με τόσο ζήλο δεδομένα και πληροφορίες που σχετίζονται με φυσικές καταστροφέςοπουδήποτε στον πλανήτη.

Στη βάση δεδομένων της εταιρείας έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 36.000 φυσικές καταστροφές. Αξιολογώντας αυτά τα στοιχεία διακρίνει κανείς σαφέστατα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, εκτιμά ο Πέτερ Χέπε, μετεωρολόγος και επικεφαλής του Τμήματος Φυσικών Καταστροφών τηςMunich Re: περισσότερες ξηρασίες, αύξηση των σφοδρών καταιγίδων, συχνότεροι καύσωνες. «Θεωρώ την κλιματική αλλαγή τη μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα στον αιώνα που διανύουμε», σχολιάζει.


H αύξηση των φυσικών καταστροφών οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, εκτιμά ο Πέτερ Χέπε, επικεφαλής του

Τμήματος Φυσικών Καταστροφών της Munich Re

Η αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής συμφέρει και τις ασφαλιστικές εταιρείες

Ο κ. Χέπε θα είναι παρών στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, που ξεκινά στο Παρίσι στα τέλη Νοεμβρίου. Μία άκρως σημαντική συνάντηση για την εταιρεία που εκπροσωπεί, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το ερώτημα αν το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο (ο κλάδος των ασφαλίσεων έναντι φυσικών καταστροφών) παύει βαθμιαία να είναι αποδοτικό. Αν οι κίνδυνοι που απορρέουν από ενδεχόμενες φυσικές καταστροφέςαυξηθούν περαιτέρω ή καταστούν απρόβλεπτοι, ενδέχεται τέτοιου τύπου αντασφαλίσεις να είναι οικονομικά ασύμφορες για τις ασφαλιστικές εταιρείες. «Μακροπρόθεσμα είναι προς το συμφέρον μας να θέσουμε υπό έλεγχο την κλιματική αλλαγή», υπογραμμίζει ο Πέτερ Χέπε.

Ο Σύνδεσμος του Γερμανικού Ασφαλιστικού Κλάδου είχε απευθύνει σχετικές προειδοποιήσεις στο πλαίσιο μιας έρευνας για την κλιματική αλλαγή. Είχε υπογραμμίσει τότε ότι «όλες οι κοινωνικές ομάδες καλούνται επιδεικνύοντας προνοητικότητα να μετριάσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να μειώσουν σε διαρκή βάση τις εκπομπές που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου».

Μία θέση που βρίσκει σύμφωνους τους εκπροσώπους της Munich Re. Όσο για το διοξείδιο του άνθρακα και τα άλλα καυσαέρια που θα απελευθερώσει στην ατμόσφαιρα το αεροσκάφος που θα μεταφέρει την αποστολή της εταιρείας στη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα; Σύμφωνα με τον Πέτερ Χέπε, είναι το αναγκαίο και μικρότερο κακό.

Πηγή: www.dw.com
nextdeal.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ