2015-10-22 20:08:28
Φωτογραφία για Πτυχίο πάνω στο λευκό άλογο, ένα σύγχρονο  παραμύθι.
Μία ιδέα, ένας στόχος, μία καθαρή πορεία. Νομίζεις. Πόσες οικογένειες μεγαλώνουν τα παιδία τους με τον στόχο να μπουν σε ένα καλό Πανεπιστήμιο; Πόσοι γονείς στερούνται ακόμα και τα βασικά..

για να μπορούν να πληρώσουν φροντιστήρια και πόσοι φίλοι μου έχουν πει ότι αν ήξεραν ότι θα είναι αυτή η κατάληξη δεν θα έκαναν ποτέ αυτό το μεταπτυχιακό, γιατί πολύ απλά δεν θα κάνουν απόσβεση των χρημάτων και του χρόνου που χάλασαν, ποτέ.

Αυτά δεν είναι σκέψεις δικές μου, αλλά η πραγματικότητα. Αυτά δείχνουν και τα καινούργια στοιχεία του  ΟΟΣΑ (Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη). Στοιχεία που δείχνουν την κατάσταση και τα ποσοστά ανεργίας σήμερα.

Στους εργαζόμενους που έχουν φοιτήσει μέχρι το Γυμνάσιο, έχουμε ποσοστό ανεργίας 28,8%. Στους αποφοίτους Λυκείου 28,1% και στους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 19,4%. Μας ξεπερνά μόνο η Ισπανία στην κατηγορία των αποφοίτων γυμνασίου, όπου εμφανίζει ποσοστό ανεργίας 32,7%.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε ανεργία με ποσοστό 25% στον γενικό πληθυσμό και 48,3% στους νέους. Με αυτά τα στοιχεία λοιπόν το όνειρο του πτυχίου που θα τα κουμπώσει όλα μαγικά φαίνεται να εξαφανίζεται.

Αυτό που χρειαζόμαστε αυτήν την στιγμή δεν είναι μεταρρυθμίσεις, αλλά επενδύσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αλλάξει η κατάσταση, για να μπορούν να ελπίζουν οι νέες γενιές. Το θέμα είναι που θα τις βρούμε. Αλέξη, αντέχεις;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ