2015-10-22 23:29:05
Φωτογραφία για Η Anglo American περιορίζει την παραγωγή των διαμαντιών
Μικτά είναι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η βρετανική εταιρία Anglo American PLC για το τρίτο τρίμηνο του έτους για τα περισσότερα από τα παραγόμενα αγαθά της, καθώς περιόρισε την παραγωγή των διαμαντιών εξαιτίας των μειωμένων τιμών των πολύτιμων λίθων.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των διαμαντιών κατέγραψε πτώση της τάξης του 27% για το τρίτο τρίμηνο του έτους, με τα κέρδη της να διαμορφώνονται στα 6 εκατ. καράτια σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η παραγωγή του σιδήρου αυξήθηκε κατά 10% στους 14,3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, ενώ η παραγωγή του χαλκού περιορίστηκε κατά 3% στους 171,100 τόνους για το τρίμηνο του έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη, η παραγωγή της πλατίνας αυξήθηκε κατά 14% στις 614,000 ουγγιές σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ η εξαγωγή του θερμικού άνθρακα και η παραγωγή του νικελίου έπεσαν κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου. Παράλληλα και η παραγωγή του μεταλλουργικού άνθρακα αυξήθηκε.


Από την αρχή του έτους η μετοχή της Anglo έχει περιοριστεί σχεδόν κατά 50%, εξαιτίας της συνεχιζόμενης πτώσης των τιμών των εμπορευμάτων που προέκυψε από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αλλά και της υπερπροσφοράς των παραγόμενων αγαθών.

Η εταιρία κάνει προσπάθειες να περιορίσει το κόστος, να ενισχύσει την αποδοτικότητα των ορυχείων και φυσικά ψάχνει για τρόπους να πουλήσει με κάθε πιθανό τρόπο τα προϊόντα της, ωστόσο οι περιορισμένες τιμές των βασικών εμπορευμάτων, ιδιαίτερα εκείνες του σιδήρου, του χαλκού, του άνθρακα και των διαμαντιών επισκίασαν τις προσπάθειες αυτές.
 Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ