2015-10-23 03:16:11
Φωτογραφία για Πώς να μάθετε τώρα μία ξένη γλώσσα σε 10 ημέρες
Πολλοί είναι εκείνοι που αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα του να μαθαίνεις μία ξένη γλώσσα. Μπορείς να ταξιδέψεις στο εξωτερικό και να νιώθεις άνετα, να είσαι πιο παραγωγικός και να πιάσεις ακόμα και δουλειά στην πλέον ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν πως … το να μαθαίνεις μία ξένη γλώσσα βοηθά στο να κρατήσεις έντονες τις αναμνήσεις σου και φυσικά να ενισχύσεις την συνολική λειτουργία του εγκεφάλου σου.

Ήξερες, όμως, ότι μπορείς να μάθεις μία νέα γλώσσα σε λιγότερο από 10 μέρες; Η νέα μέθοδος «Pimsleur» για την εκμάθηση νέων γλωσσών βοηθά τους χρήστες να μάθουν νέες γλώσσες γρήγορα. Ακόμα και το FBI χρησιμοποιεί πλέον την συγκεκριμένη μέθοδο.

Ο Δρ. Pimsleur, ένας διδακτορικός και ειδικός στον τομέα εφαρμοσμένης γλωσσολογίας, αφιέρωσε τη ζωή του και την καριέρα του για την εκμάθηση γλωσσών και την κατανόηση της ψυχολογίας όσον αφορά την «γλωσσική κατάκτηση». Καθηγητής ξένων γλωσσών για περισσότερο από 20 χρόνια, παρατήρησε πως τα παιδιά έχουν μία απίστευτη ικανότητα να μαθαίνουν ξένες γλώσσες γρήγορα.


Έτσι, επικεντρώθηκε στη δημιουργία μίας νέας μεθόδου, με την οποία ένας ενήλικας θα μαθαίνει μία νέα γλώσσα όσο εύκολα το κάνει ένα παιδί. Στην ουσία η μέθοδος του Pimsleur εξηγεί και το πώς έχεις ήδη μάθει μία γλώσσα…την πρώτη σου: Μιμήθηκες τους άλλους που μιλούσαν και μετά από χρόνια έμαθες γραμματική, γραφή και ανάγνωση.

Ο εγκέφαλός σου διαθέτει ήδη τη λειτουργία που θα σε κάνει να μιλάς μια γλώσσα σε 10 ημέρες. Απλά πρέπει να την ενεργοποιήσεις…

Ο ίδιος αναγνώρισε, μέσω εκτεταμένης έρευνας ότι η αποτελεσματική επικοινωνία σε οποιαδήποτε γλώσσα εξαρτάται από την γνώση ενός σχετικά περιορισμένου αριθμού λέξεων.

Όταν προσπαθείς να μάθεις πάρα πολλά λόγια κατά την πρώτη επαφή σου με μία ξένη γλώσσα, μπορεί στην πραγματικότητα να επιβραδύνεις τη διαδικασία συγκράτησης.

Μόλις αυτό το «βασικό λεξιλόγιο» αφομοιωθεί και χρησιμοποιηθεί με συνέπεια, μπορεί να παρέχει το έδαφος για την επιτάχυνση εκμάθησης γλωσσών. Η μέθοδος Pimsleur έχει ως στόχο σε κάθε μάθημα να μάθεις να χρησιμοποιείς το βασικό λεξιλόγιο της γλώσσας, ώστε να μπορείς να μιλήσεις όσο το δυνατόν καλύτερα, στο λιγότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Δεν έχει σημασία πόσες λέξεις ξέρεις, αλλά μάλλον, ποιές λέξεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Κάθε μάθημα με την συγκεκριμένη προσέγγιση έχει μία επιστημονική αλληλουχία για να «κλειδώσεις» γρήγορα το γλωσσικό υλικό στο μυαλό σου, ακούγοντας το μόνο μία φορά.

Απλώς κάθισε αναπαυτικά, άκου, και ξεκίνα να ενεργοποιείς τον εγκέφαλό σου για να μάθεις σήμερα μία νέα γλώσσα.

Όλη  η προσέγγιση της επαναστατικής αυτής μεθόδου έχει να κάνει με το πώς πρέπει να γίνονται τα μαθήματα γλωσσομάθειας: γρήγορα, διασκεδαστικά και εύκολα. Τώρα μπορείς να μάθεις μία νέα γλώσσα χωρίς καθόλου διάβασμα, γράψιμο ή χρήση υπολογιστή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ