2015-10-23 09:13:24
Φωτογραφία για ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΛΑΝΤ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι σε ισχύ από το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. 

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Βασ. Σοφίας, από το ύψος του ξενοδοχείου Hilton, και η Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος. 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρ. Ολάντ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στις 09:45, στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι κ.κ. Τσίπρας και Ολάντ θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη για την επέκταση της ελληνογαλλικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς και εν συνεχεία θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία που θα απευθύνει ο πρόεδρος της Γαλλίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο στις 12:15, καθώς εκτιμάται πως θα μιλήσει για τον «οδικό χάρτη» που θα πρέπει να ακολουθήσει νομοθετικά η χώρα, την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ότι θα επαναλάβει την υποστήριξή του στην αναδιάρθρωση του χρέους «η οποία αποτελεί αναμφισβήτητο μέρος της λύσης», όπως είχε δηλώσει στην Ευρωβουλή, αλλά και ότι θα επωφεληθεί της ευκαιρίας για να επαναλάβει και τις δικές του προτάσεις για την Ε.Ε. και τον εκδημοκρατισμό της Ευρωζώνης.


Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση του κ. Ολάντ και της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Μουσείο της Ακρόπολης και επίσημο γεύμα.

Νωρίς το απόγευμα θα γίνει η ανακήρυξη του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας ως επίτιμου διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Προτού αναχωρήσει, στις 19:00, ο κ. Ολάντ θα έχει συναντήσει εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας και θα επισκεφθεί την έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Corallia».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ