2015-10-23 09:37:08
Φωτογραφία για Μυρίζει ο ιδρώτας σας σαν... αμμωνία; Δείτε τι σημαίνει
Εάν έχετε παρατηρήσει ότι μετά την έντονη γυμναστική η μυρωδιά του ιδρώτα σας θυμίζει... δημόσια τουαλέτα, μάλλον πρέπει να ανησυχήσετε Η μυρωδιά και η σύσταση των υγρών που απορρίπτει το σώμα μας, όπως ο ιδρώτας και τα ούρα, μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας μας.

Η μυρωδιά αμμωνίας στον ιδρώτα, σύμφωνα με το onmed, υποδεικνύει ότι η διατροφή σας δεν αρμόζει στις ανάγκες του οργανισμού σας σε ενέργεια.

Κανονικά, ο οργανισμός μεταβολίζει τους υδατάνθρακες ώστε να παραχθεί η ενέργεια που χρειάζεται κατά τη σωματική άσκηση. Εάν όμως γυμνάζεστε σκληρά και δεν υπάρχει επαρκές απόθεμα υδατανθράκων στον οργανισμό για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ενέργεια, τότε ο οργανισμός αρχίζει να διασπά τις πρωτεΐνες.

Όταν μεταβολίζονται οι πρωτεΐνες, ένα από τα παραγόμενα υποπροϊόντα είναι η αμμωνία. Το συκώτι κανονικά μετατρέπει αυτήν την αμμωνία σε ουρία, μια σύνθετη οργανική ουσία που τα νεφρά απορρίπτουν στη συνέχεια μέσω των ούρων
. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στον οργανισμό υδατάνθρακες προς καύση και κατ' επέκταση μεταβολίζονται οι πρωτεΐνες, το συκώτι πιθανώς δεν μπορεί να επεξεργαστεί τη μεγάλη ποσότητα αμμωνίας που παράγεται. Έτσι, ο ιδρώτας είναι το μέσο που χρησιμοποιείται για να απορριφθεί η περιττή ποσότητα αμμωνίας από το σώμα.

Η μυρωδιά αμμωνίας στον ιδρώτα είναι συνηθέστερο φαινόμενο σε άτομα που ακολουθούν μια διατροφή με λίγους υδατάνθρακες και πολλές πρωτεΐνες ή άτομα που γυμνάζονται αρκετές ώρες καθημερινά. Η αφυδάτωση του οργανισμού μπορεί επίσης να εντείνει τη μυρωδιά αμμωνίας στον ιδρώτα, καθώς στην περίπτωση αυτή ο ιδρώτας είναι πιο συμπυκνωμένος.

Εάν η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας υδατανθράκων δεν κάνει τη μυρωδιά αμμωνίας να υποχωρήσει, ίσως υπάρχει δυσλειτουργία στο συκώτι ή τα νεφρά. Οι παθήσεις του ήπατος και των νεφρών συνεπάγονται συχνά μεγαλύτερη δυσκολία του οργανισμού να απορρίψει την αμμωνία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ