2015-10-23 14:52:09
Φωτογραφία για Τραγικές ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια και αντιβιώσεις στη Μαγνησία
Ελλείψεις φαρμάκων παρατηρούνται για ακόμη μια φορά στα φαρμακεία της Μαγνησίας με τις κυριότερες να εντοπίζονται στα παιδικά εμβόλια, στις παθήσεις του στομαχιού, το ουρικό οξύ, αλλά και στις αντιβιώσεις. Παράλληλα κινητικότητα παρουσιάζεται για το αντιγριπικό εμβόλιο που φαίνεται να βρίσκεται σε επάρκεια στα φαρμακεία.

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των γονιών που προσπαθούν να βρουν παιδικό εμβόλιο για τα παιδιά τους. Και το χρόνιο πρόβλημα των ελλείψεων σε φάρμακα δεν λέει να αντιμετωπιστεί εύκολα, καθώς το συναπαρτίζουν διάφοροι παράγοντες, όπως εξαγωγές, έλλειψη ρευστότητας φαρμακείων, εξαφάνιση της επί πιστώσει πληρωμής, ώστε να διευκολύνονται και οι φαρμακοποιοί.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης τόνισε πως οι ελλείψεις αν και δεν είναι τόσο έντονες όσο στο παρελθόν, ωστόσο υπάρχουν και μάλιστα σε διάφορες παθήσεις. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο λείπει το φάρμακο κατά των ασθενειών και των παθήσεων του στομαχιού, αλλά και σε σκευάσματα που αφορούν στην αντιβίωση, σε μια περίοδο μάλιστα που έχουν ξεκινήσει οι ιώσεις και τα κρυολογήματα. Επίσης λείπει το φάρμακο για το ουρικό οξύ. Επομένως έχουμε τις ελλείψεις φαρμάκων σε παθήσεις, όπως οι καρδιακές, αλλά προστέθηκαν και νέες σε άλλες παθήσεις.


Παράλληλα ο κ. Ματσιόλης υπογράμμισε πως το πρόβλημα με την έλλειψη των παιδικών εμβολίων παραμένει, αφού καταγράφονται ελλείψεις και οι γονείς κάνουν προσπάθεια για να εξυπηρετηθούν.

Την ίδια στιγμή τα φαρμακεία έχουν προμηθευτεί ήδη τις απαιτούμενες ποσότητες με το αντιγριπικό εμβόλιο. Οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν ότι σταδιακά θα αρχίσει η προσέλευση των πολιτών για να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο. Το ενδιαφέρον υπάρχει κάθε χρόνο και αναμένεται να αρχίσει να αυξάνεται, καθώς θα χειροτερεύουν οι καιρικές συνθήκες. Πάντως οι φαρμακοποιοί συνιστούν την αναγκαιότητα χρήσης του εμβολίου, ώστε να προστατευτούν από τις γρίπες και τα κρυολογήματα του καλοκαιριού.

Ένα ακόμη ζήτημα που «καίει» το φαρμακευτικό κλάδο και αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός των ημερών, είναι το ιδιοκτησιακό και αν μεταξύ άλλων θα δοθεί το δικαίωμα σε ιδιώτες που δεν είναι φαρμακοποιοί να μπορούν να ανοίγουν ένα φαρμακείο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ