2015-10-23 17:53:28
Φωτογραφία για Δύο τούβλα και αρκετό αίμα
Τις τελευταίες μέρες ακούω συνέχεια, ότι οι δανειστές υποστηρίζουν ότι πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ότι ο νόμος Κατσέλη έχει υποστεί κακή χρήση. 

Που σταματάει  όλο αυτό;  Εκατοντάδες, χιλιάδες οικογένειες περιμένουν χρόνια να εκδικαστεί η υπόθεση τους, να μάθουν στην ουσία αν θα έχουν σπίτι. Έχουν υποστεί τον κύκλο τηλεφωνημάτων και απειλών. Έχουν υποστεί την ντροπή και την απίστευτη πίεση για τις επιλογές τους. Για το δάνειο που πήραν για να φτιάξουν κάτι, για τις κάρτες που τους τις έστελναν 5-5 την χρυσή περίοδο των τραπεζών. Τώρα οι μισθοί κόπηκαν, κάποιοι έχασαν τις δουλείες τους και το βάρος αυτών τον επιλογών είναι αβάσταχτο.

Πάνω από 3,500 χιλιάδες αυτοκτονίες λόγω χρεών. Οικογένειες που προσπαθούν να επιβιώσουν και βλέπουν αυτόν το νόμο σαν μόνη ελπίδα στο να έχουν στέγη.

Καλό θα ήταν να επανεξεταστεί η φορολογία, ίσως να γίνει πιο αυστηρή σε αυτούς που φοροδιαφεύγουν; Ίσως σκληρότερη σε αυτούς που φοροδιαφεύγουν με τεράστια εισοδήματα;

Και απορώ πώς οι δανειστές βλέπουν ανάπτυξη μέσα από πλειστηριασμούς και οικογένειες, που μένουν στον δρόμο; Μάλλον ξεπούλημα μου μυρίζει…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ