2015-10-23 18:31:17
Φωτογραφία για Με στρατιωτικές μουσικές μπάντες, επιδείξεις στον αέρα και στο έδαφος και πορεία πλαισιώνονται οι εορτές στην Θεσσαλονικη
 

Σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στρατιωτικού ενδιαφέροντος - με κεντρική την μεγάλη παρέλαση και των Ε.Δ.- διοργανώνονται από 26-28 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την εθνική επέτειο και την απελευθέρωση της πόλης το 1912.

Στο πλαισιο από το Γ’ Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι την 26η Οκτωβρίου 2015 και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση των Στρατιωτικών Μουσικών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και επίδειξη από την Διμοιρία Επιδείξεων της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ).

Οι Στρατιωτικές Μουσικές (ΣΜ) θα κινηθούν κατά μήκος συγκεκριμένων δρομολογίων εκτελώντας εορταστικό πρόγραμμα:  

-Η ΣΜ του Γ’ ΣΣ επί του δρομολογίου οδ. Εθνικής Αμύνης – οδ. Τσιμισκή – Πλ. Αριστοτέλους. 

-Η ΣΜ του Πολεμικού Ναυτικού επί του δρομολογίου Καμάρα – οδ. Εγνατία – Πλ. Αριστοτέλους. Και,

-Η ΣΜ της Πολεμικής Αεροπορίας επί του δρομολογίου Πλ. Δημοκρατίας – οδ. Δωδεκανήσου – οδ. Μητροπόλεως – Πλ. Αριστοτέλους. 


Με την άφιξή τους στον χώρο της Πλ. Αριστοτέλους έκαστη Στρατιωτική Μουσική θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα διάρκειας τριάντα 30’ λεπτών και κατόπιν θα αποχωρήσουν μέσω της Λεωφόρου Νίκης.Θα ακολουθήσει επίδειξη από την Διμοιρία Επιδείξεων της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), στον ίδιο χώρο..

Μισή ώρα νωρίτερα (στις 12.30) θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική αεροπορική επίδειξη από το σμήνος επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας με αεροσκάφος F-16, άνωθεν παραλίας πόλης Θεσσαλονίκης.

Την επομένη, 27η Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (προβλήτα 1) η τελετή λήξης της επετειακής πορείας με την επωνυμία «3ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940», η οποία διοργανώνεται από το Γ’ ΣΣ και συμμετέχουν εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.Την εκδήλωση αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Στις 28 Οκτωβρίου, στις 11 πμ. θα γίνει στην παραλιακή η παρέλαση : Πρώτα το πολιτικό σκέλος ( μαθητές κλπ) και μετά η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Στο τέλος έχει προγραμματιστεί η αεροπορική επίδειξη από το σμήνος επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας με αεροσκάφος F-16.

Το Πολεμικό Ναυτικό

Επίσης από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα δοθεί ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί Πολεμικά Πλοία στη Θεσσαλονίκη.

Οι ώρες του επισκεπτηρίου για τα Αρματαγωγά ΡΟΔΟΣ και ΣΑΜΟΣ, την Πυραυλάκατο ΡΟΥΣΣΕΝ και το Υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ, που θα καταπλεύσουν στο λιμένα της Θεσσαλονίκης, έχουν ως ακολούθως:

-  Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015, από 09:00 έως 18:00.

-  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, από 09:00 έως 18:00.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ