2015-10-23 23:29:08
Φωτογραφία για Αναγκαιότητα η αναβάθμιση των υποδομών Αεροδρομίων
Για την αναγκαιότητα τα χρήματα που προέρχονται από τις αεροπορικές εταιρείες να κατευθυνθούν στην υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών μίλησε, μεταξύ άλλων, ο... αντιπρόεδρος του αεροπορικού ομίλου Aegean Ευτύχης Βασιλάκης στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΣΕΤΕ που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

"Την επόμενη χρονιά είναι απαραίτητο να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Ωστόσο, έχουμε μία σεζόν όπου το Δημόσιο θα λειτουργήσει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Αλλά πρέπει τα χρήματα που προέρχονται από τις αεροπορικές εταιρείες να κατευθυνθούν εκεί που πρέπει (σ.σ.: στην υλοποίηση των απαιτούμενων έργων υποδομής)” σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι η φετινή ήταν η χειρότερη χρονιά σε επίπεδο λειτουργίας των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας.

"Φέτος είχαμε τη χειρότερη χρονιά στη λειτουργία των αεροδρομίων και της Αεροναυτιλίας. Διότι το κράτος από ενα πλεονασματικό σύστημα αερομεταφορών στέρησε όλα τα έσοδα. Κι ενω στο παρελθόν έπαιρναν τα μισά -παρατύπως- φέτος πήραν όλα τα έσοδα από την ΥΠΑ με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να παραμείνουν χωρίς συντήρηση. Χωρίς τις προσπάθειες αερολιμεναρχών, δεν θα είχαμε μία σχετικά καλή εικόνα σε κάποια σημεία”.


Ο κ. Βασιλάκης τάχθηκε ακόμη υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και πρότεινε η επιλογή του επικεφαλής αυτής να είναι διακομματική επιλογή.

Στα χειρότερα παγκοσμίως τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια

Όλα αυτά όταν σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας The guide to Sleeping Airports, τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια -από τα οποία τρία ανήκουν στην προς ιδιωτικοποίηση ομάδα των 14 αερολιμένων – ανήκουν στη διεθνή κατάταξη με τα χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου.

Πρόκειται για:

-το αεροδρόμιο της Ρόδου του οποίου κυρίαρχα χαρακτηριστικά είναι η υποστελέχωση, οι μακρές ουρές, η ελλιπής καθαριότητα και η ανυπαρξία εμπορικών χώρων

-το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης του οποίου βασικό χαρακτηριστικό είναι η έλλειψη υποδομών, όπως, επί παραδείγματι, η ύπαρξη μόνον μίας μηχανής X-Ray.

-το αεροδρόμιο Κέρκυρας όπου οι χώροι εμπορίου είναι ελάχιστοι και το προσωπικό αδιάφορο όσον αφορά την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών

-το αεροδρόμιο της Σαντορίνης όπου οι χώροι είναι πολύ μικροί, η καθαριότητα είναι ελλιπής και βέβαια οι ουρές αναμονής πολύ μεγάλες
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ